Следвайте ни

Експлозия в румънска рафинерия, летовници в шок ВИДЕО

viber icon

Трима души пострадаха при експлозия, последвана от пожар в най-голямата рафинерия за суров петрол "Петромидия" в Румъния, предаде агенция Аджерпрес.

Инспекторатът за извънредни ситуации в окръг Констанца съобщи, че единият от пострадалите е с близо 45 процента изгаряния по тялото. Още един човек е с изгаряния, а за третия ранен все още няма точна информация.

​В рафинерията в град Нъводари, където е станал инцидентът, са изпратени осем пожарни коли, две линейки и мобилен екип за интензивна терапия.

Заради голямото количество дим, местното население е било предупредено чрез системата РО-АЛЪРТ (RO-ALERT). На равнище окръг е задействан т.нар. „червен план за интервенция”. Летовниците, станали свидетели на експлозията, са преживели истински шок, разказват местни медии.

По информация на румънски медии пожарът е тръгнал от инсталация за транспортиране на гориво и в този момент екипите, който действат, за да спрат пожара, се опитват да затворят клапаните и да прекъснат подаването на гориво.

Според първоначалните оценки облакът дим се движи към морето, а не към брега, добави министърът. Той отбеляза, че на място има мобилна лаборатория за наблюдение на качеството на въздуха.

Видеоклипове показват плажуващи по румънското Черноморие, изпаднали в шок от вида на огромния облак черен дим.

„Петромидия“ е най-голямата и модерна петролна рафинерия в Източна Европа, локализирана на брега на Черно море, в близост до най-голямото пристанище на Румъния – Констанца, уточнява още БГНЕС.

Тя е собственост на КазМунайГаз Интернешънъл Груп (известна преди под името „Ромпетрол Груп“), която е 100% собственост на казахстанската нефтена и газова компания КазМунайГаз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?