Следвайте ни

Експерт със страшна прогноза: Ще ни удари земетресение

viber icon

Страховита прогноза пред БНР направи роден експерт по трусове и строителство. България не обръща внимание на проблема със земетресенията и не е подготвена. Това смята инж. Димитър Куманов от Камарата на инженерите от инвестиционното проектиране.

"Ще ни удари някое земетресение, въртят се около нас“, предупреди той. Пред БНР инж. Кузманов коментира още, че у нас няма предварително подготвени екипи, които сега да заминат на помощ в Хърватия.

"Брахме страшен срам в Албания", спомена той, отбелязвайки добрата екипировка на турските и македонските екипи. Все пак нашите експерти имали повече опит, добави специалистът.

Във всички съседни държави има сеизмични центрове със специално оборудвани платформи за симулации, посочи още инж. Димитър Куманов. Според него 25 милиона са необходими за оборудването на такъв център у нас, който в момента е само „на хартия“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Стоичков

Стоичков

31.12.2020 | 15:22

Тука е така,всичко се прави след като стане трагедията.За нищо няма стратегия,поглед няколко години напред,освен бюджета да е пълен,пенсиите индексирани и магистралите да напредват."Играе ли мечката у съседа и у нас ще дойде",само че това е непредвидимо,а после ще е късно.Раздават се милиарди,а тук говорят за някакви 25млн.сигурно комисионната им се вижда малка.

Отговори
2 0
Не  сме  били

Не сме били

31.12.2020 | 10:52

Подготвени. За какво ли сме подготвени? Здравеопазването ли водоснабдяването ли армията ли са подготвени? Само магистрали дето строим. Ама май че други страни имат по голяма нужда от нашите пътища.Остава само да слушаме Васил Найденов С неговото всичко ми е наред.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?