Следвайте ни

Експерт с много мрачна прогноза за живота на Шумахер

Състезателят беше приет в болница за лечение на сърцето със стволови клетки

viber icon

Легендата на "Формула 1" Михаел Шумахер пострада изключително тежко по време на ски ваканция преди почти шест години и оттогава семейството му пази в тайна здравословното му състояние. Сега около него отново се разшумя, след като бившият пилот беше приет в парижка болница за лечение на сърцето със стволови клетки по иновативен метод, съобщава Gong.bg. 

Лекуващият лекар Филип Менаш не пожела да коментира резултатите от терапията и остави журналистите да търсят мнения от други светила в тази област, които да направят заключенията си за Пилето на база известните до момента факти за състоянието му. 

Швейцарското издание "L'Ilustre" направи най-задълбоченото разследване до момента и се свърза със смятания за най-добрия неврохирург в Европа проф. Ерих Ридерер. Той е лекувал хиляди пациенти в състоянието на Шуми - вегетативно или полусъзнание. И за съжаление, неговите прогнози не са особено оптимистични. 

"Терапията, на която се подложи г-н Шумахер, все още е непозната за широката медицинска общественост. Едва шестима души са били третирани с нея. И винаги се касае за коронарен байпас. За съжаление, това лечение няма никакво влияние върху неврологично състояние. Аз лекувам хора в такова положение от над 40 години и за жалост при тях не можем да говорим за изцеление, а само за подобряване на общото състояние", обяснява медикът. И допълва, че продължителността на живота на такива пациенти варира и зависи от грижите, които се полагат за тях. Обикновено във вегетативно състояние човек можел да живее около осем години.

"Предполагам, че за г-н Шумахер се полагат възможно най-добрите грижи, така че той сигурно е в по-добър вид от повечето пациенти с такава диагноза", казва още проф. Ридерер. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?