71

Експерт разкри кога ще падне режимът в Русия

Промяна може да има само след смъртта на Путин или икономически колапс, заяви Аркадий Бабченко 

 

Путин не е изоставил стратегията си да превземе цяла Украйна и да се опита да възстанови Съветския съюз. Мисля, че стратегията си остана същата - просто смениха тактиката за момента. Това твърди военният журналист Аркадий Бабченко прд сайта ГОРДОН, цитиран от dnes.bg.

Всъщност мисля, че сега Русия преминава през приблизително същия период като Германия през Първата световна война. И през следващите години или десетилетия руското общество ще бъде почти същото като германското в междувоенния период - нация в неравностойно положение, обидена от загубата си и жадна за отмъщение, казва журналистът. Говорейки за Путин, Бабченко намеква, че руският лидер е нямал късмета да се роди преди 150 г., защото тогава е щял да влезе в пантеона на царете, на които сега бабите със забрадки палят свещ.

"Той обаче е роден 150 години по-късно и живее в 21 век, а не в 19-ти. Епохата на империята отмина, но той все още не може да загрее това. Той искаше все същото - обновяване на империята. Той се сравнява с нея. Казва, че „примерно Петър I воюва 30 години с Швеция, изгради империя – сега като че ли дойде нашият ред“. Идеята му беше абсолютно ясна: пълна окупация на Украйна, унищожаване на всяка съпротива", смята журналистът.

Относно ситуацията в Русия той твърди, че промяната на този режим е възможна

само в два случая.

"Първият е смъртта на Путин. И мисля, че неговата естествена смърт. Но тук ми се струва, че има по-малък шанс за смяна на режима. И второто е икономическият колапс. Но няма да е скоро, мисля. Докато има Путин, това ще бъде Русия на Путин. Когато умре, ще гледаме. Но нека разберем, че във всеки случай живеем в епоха на разпадане на империите. Руската империя е може би последната империя в прекия – добре, полукласически – смисъл на това. Тя определено ще се разпадне. Това е неизбежно. Но е въпрос на време. Някой ден със сигурност", твърди Бабченко.

Според него третата фаза на войната ще бъде битката за Херсон.

По отношение на евентуално нападение на Киев спрямо Крим журналистът е скептичен, тъй като това можело да накара Владимир Путин да използва и ядрено оръжие.

"Крим е свещена земя за руснаците. За тях Крим е неразделна част от Русия. И те ще възприемат атака срещу Крим като атака срещу Русия. Атака срещу Крим за тях ще бъде същата като атака срещу Белгород, Санкт Петербург или майка Москва... Но бих предложил украинското ръководство и украинската армия все още много, много силно да вземат предвид вероятността войната да премине в ядрен режим. И да вземе мерки за гарантиране на сигурността на Украйна, като вече има предвид тази нова заплаха", смята Бабченко.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Абе

Абе

31.08.2022 | 08:16

И този плаши, егати тактиката. Войната видите ли можела да приемине в ядрен режим и уаинското ръководство да го имало едно наум. А ако руските фашаги предизвикат ядрена катастрофа, да не би да си мислят че тях ще ги под мине, да не би Путин и обкръжението му да си въобразяват че бункерите ще ги спасят и те ще си живеят охолно в една земя пустиня или ако нещо е останало от земята. Такива заплахи за ядрена война могат да отправят само побъркани психари на които не им се живее.

Отговори
9 1
"Мириша Дейли",

"Мириша Дейли",

31.08.2022 | 03:54

дъно нямате! По"обая реч на Алън Дълес , са Ви събрали. Или по оценките на Патриархът на българската литература, все" Иван Хаджипенчовичи ".

Отговори
4 4
Хи хи хи

Хи хи хи

31.08.2022 | 06:31

Буриданово магаре, добро утро!

Отговори
4 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?