71

Експерт пред "Марица": Свалени са половината самолети на Русия с елитните пилоти

След войната Украйна може да стане ядрена държава, заяви полк. о. р. Вилис Цуров

 

Отчаяни и крайни са действията за частична мобилизация на руския президент Владимир Путин. Това смята  председателят на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик” полк. о. р. Вилис Цуров. Според него мобилизацията трудно ще се получи заради масовата деморализация от хода на войната. 

„Сега руснаците гледат по някакъв начин да попълнят и компенсират загубите си, а имат големи загуби в жива сила. Планирали са да изпратят около 50 нови батальона. Но не могат да ги създадат. В Чечня и Дагестан са направили 3 или 4 по 450 човека. А на другите места почти няма създадени батальони. Тази мобилизация няма да окаже никакво влияние върху хода на военните действия. Руски пленен летец разказа, че половината от предвидените за войната военни самолети са свалени. И летците също са свалени, а Русия вече няма никакво превъзходство във въздуха. Същото е с хеликоптерите”, обяснява полк. о. р. Цуров. 

Според него за войната в Украйна Руската федерация е предвидила около 550 самолета. Досега са загубили около 250.

„Това са елитните им пилоти. Те започнаха войната с елитните си самолети и пилоти, но им ги свалиха. И сега постоянно свалят по един-два самолета, но това са вече стари модификации. Имат стратегически резерв от нови изтребители, който не използват защото не се знае какво може да стане”, обясни председателят на УС на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик”. 

Две трети от руската хеликоптерна авиация също е „приземена”. Според по Jane`s Defense декларирани около 350 хеликоптера, а според украинците са свалени около 250. Остават само 100 и това са им хеликоптерите за цяла Русия. 

Ако беше „война”, а не „Специална военна операция” щяха да направят досега всеобща мобилизация. Досега Руската федерация има над 55 хиляди убити и може би около 200 000 ранени.

Полк. Цуров смята, че това оказва деморализация на армията – стига се дотам, че леко ранените не искат да се връщат на фронта.

„Предстои разпад на Руската Федерация и това го казват все повече хора. Ген. Бен Ходжес смята, че това е лошо, защото ще се появят много ядрени държави. И Украйна може да стане ядрена държава, след като декларира, че след войната ще е неутрална. Основното  въоръжение на руснаците на практика е заминало. Прогнозите ми са, че украинците до Нова година или малко след нея ще изчистят руснаците от своята територия и НАТО ще влезе в Украйна за да защити собствената си територия. Това е формулировка, според която НАТО си защитаваше територията чак от Афганистан. Всяко нещо, което оказва влияние върху сигурността на НАТО, независимо къде е, може да бъде обект на защита. Затова след изгонването на руснаците алиансът може да влезе в Украйна”, казва полк. о. р. Цуров. 

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
23 коментара
афродита

афродита

21.09.2022 | 19:28

Тоя си мисли ,че ние сме паднали от Луната!

Отговори
7 3
Ей , Куров

Ей , Куров

21.09.2022 | 19:24

Скоро ще я ядеш бахура По Байдьнски

Отговори
8 3
Володя

Володя

21.09.2022 | 18:14

Цуров, Цуров, баш атлантико, осланяй се на западните СМИ и сводките на Окраина и си вярвай на приказките. Само че много скоро Россия ще си увеличи територията неочаквано за всички атлантици и правоверни демократи и тогава пърженето на украински мишки ще е ежеминутно, а не както сега от време навреме. Толкова си прост с числата, че чак ме е срам от войнския ти пагон - може ли Русия да започне операцията със 120-130 хил. военни, а ти да твърдиш че са загинали 55 хил. и имат 200 хил.(!!!) ранени. Явно си добре подкован от чичо Сам.

Отговори
10 4
Така е в европа няма място за нацисти

Така е в европа няма място за нацисти

21.09.2022 | 18:02

И в европейския съюз няма място за нацисти. Европа трябва да се освободи от продажните си лидери.

Отговори
10 2
Няма украйна розата на вятъра ще завее на запад

Няма украйна розата на вятъра ще завее на запад

21.09.2022 | 17:57

Джендърския запад да си помисли. Розата на вятъра вече ще си обърне на запад. И нацизма ще е в опасност.

Отговори
11 4
Нека си припомним

Нека си припомним

21.09.2022 | 17:56

Украйна вече е на пълна мобилизация. Какво следва? Трета световна? За Украйна?

Отговори
4 2
Боже каква пропаганда какви лъжи

Боже каква пропаганда какви лъжи

21.09.2022 | 17:47

То бива бива лъжи ама пък чак толкова и за иди.оти ли ни мислите още.

Отговори
11 3
"Миротворцы" России

"Миротворцы" России

21.09.2022 | 16:51

Черных дней череда, трудный час наступил, На Украинскую землю, враг-безбожник ступил. Не щадя никого, все сметая с пути, Миротворцы России, покорить нас пришли. Но вот в первом бою, понял русский солдат, Каждый метр земли, будет дорого взят. Карабах и Литва и Абхазия – все, Мало крови вам той вы хотите еще. Пусть нас мало и пусть, Украина не так мала, И отчизна пылает, но ты не взята. Пока бьются сердца, зов к свободе звучит, И Бог нам поможет врага сокрушить. Не жалея себя, парни жизнь отдают, Мы тебя отстоим в генеральном бою. Белым снегом зима, заметет все кругом, И в руинах лежащих, город родной. И ураганный огонь, на себе ты сдержал, Київ – имя свое, ты не раз оправдал. И самашки горят, и рыдают сердца, И Россия за все, ты заплатишь с полна. Мы Украинцы, мы гордые гор сыновья, Мы себя покорить не дадим никогда. Вихрем смерти война, пронеслась по Украине, Но мы будем сражаться, будем мстить вам за тех. Кто под танки бросался, взрывая себя, Кто живым не давался, в тесках у врага. На Российской земле, всполохнем мы пожар, Пламя плачь на Украину, ведь не раз обжигал. Обжигал, но не смог сжечь ее до конца, На колени Украинец, не встал никогда.

Отговори
6 4
Володя

Володя

21.09.2022 | 18:21

Терпи красавице, терпи и твой час придет.

Отговори
2 4
само толкова

само толкова

21.09.2022 | 16:30

прочетох заглавието и автора, че е от Атлантик и хайде стига толкова

Отговори
13 4
Докога с такива кре.тени

Докога с такива кре.тени

21.09.2022 | 15:40

Писна ми от тази фалшива западна пропаганда. Тия ги разправяйте на западно европейците. При нас не минават. Продажен лъжец.

Отговори
14 8

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?