Следвайте ни

Ексклузивно ВИДЕО от нападението на джамия в Лондон

Предполага се, че той е чакал да започне молитвата преди да се нахвърли върху жертвата си

viber icon

Нападателят, който наръга с нож мъж по време на следобедната молитва в джамията в „Риджънтс парк“ в Лондон, се оказа редовен посетител в молитвения дом. Появиха се кадри от зрелищния арест на агресора, а от полицията обявиха, че не става дума за тероризъм, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Очевидци разказват как облеченият в червено нападател наръгал в рамото 70-годишния мюезин, който призовава вярващите на молитва в джамията.
 


Те разкриват, че агресорът бил редовен посетител там от поне шест месеца. Предполага се, че той е чакал да започне молитвата преди да се нахвърли върху жертвата си.
 


Пристигналите на място полицаи открили пострадалия с рани от нож. Парамедици му оказали помощ, след което той бил откаран в болница.
 


На кадрите се вижда и ножът от престъплението, паднал под един от столовете.
 


Мустафа Фийлд, директор на Форума на религиите в Лондон, заяви преди репортери: „Тогава членовете не общността, след като някои от тях прекъснаха молитвата си, се намесиха и задържаха лицето. Охраната на джамията повика полицията, която дойде за минути. Той беше задържан и отведен“, пише блиц.Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?