46
Следвайте ни

Ексхумират "циментовия крал" в спор за бащинство и 3 милиарда

viber icon

27-годишната любовница на починалия през лятото от ковид руски милиардер Олег Бурлаков иска тялото му да бъде ексхумирано. Причината е, че тя иска да бъде взета ДНК проба, която да докаже, че дъщеря й е от него.

Така тежката делба на състоянието му 3 милиарда евро навлезе в нова фаза.

За активите на Бурлаков, суперяхтата му за 150 милиона и луксозното жилище в Монако за 75 милиона претендират и бившата му съпруга, дъщерите и сестра му.

Бурлаков и хубавата София Шевцова

„Циментовия крал”, почина през юни от ковид. Спорът за имуществото му започна след като за милиардите му протегна лапи и любовницата София Шевцова.

Тя твърди, че едногодишната й дъщеря Никол е от Олег Бурлаков. Съдилища в Лондон и Монако вече се занимават с дележа на имуществото. Шевцова е завела дело и в съд в Санкт Петербург.

Споровете около имуществото засега вървят към ексхумация на тялото на „циментовия крал”, който е погребан в Канада.

Предполага се, че тялото може да бъде ексхумирано и по други причини - появиха се слухове, че храната на 72-годишния олигарх е била отровена с арсеник.

Руските власти още разследват и опита за покушение срещу Бурлаков от 2018 година, когато неизвестни откриха огън по неговия „Кадилак Ескълейд”.

Съпругата Людмила и дъщеря му Вероника

Според руския „Коммерсант”, още тогава Олег Бурлаков е казал на разследващите, че атентатът е свързан с развода му.

Младата любовница София Шевцова е завършила престижния факултет по Международни отношения в Московския държавен университет.

Западните медии припомнят, че факултетът е котило за руските топшпиони и дипломати.

Шевцова се запознала с Бурлаков докато работела като студентка в 5-звезден московски хотел. После става част от екипажа на частния му самолет.

Връзката им не остана в тайна и тя вбеси живеещата в Канада съпруга Людмила. 70-годишната жена е дъщеря на съветски топ-апаратчик.

Процесът по развода бе в пълен ход, когато „циментовия крал” се разболя от ковид и влезе в елитната болница „Лапино” в Подмосковието. 

Съпругата Людмила и двете им дъщери Елена и Вероника твърдят, че става въпрос за „епична схема” която цели да ги лиши от полагащото им се наследство.

В него влиза и яхтата за 150 милиона паунда „Черната Перла”, която се задвижва със слънчева енергия. Когато започна процесът по развода с Людмила, олигархът успя да скрие голяма част от активите си при съпруга на сестра си Вера -  Николай Казаков.

Тогава той му продаде на ниска цена куп апетитни имоти и фирми. 

От 2004 Людмила е единствен наследник на Бурлаков. Сега става ясно, че е намерено друго завещание.

Според съда в Лондон, то е написано на ръка и постановява всичко, включително и яхтата „Черната Перла”, да отидат при Вера и Николай Казакови.

Жената и дъщерите протестират завещанието в Монако, където Бурлаков има къща за 75 милиона паунда. Бурлаков не е признал официално детето на София Шевцова.

Това твърди адвокатът на една от страните Станислав Данилов. „В акта за раждане не е вписан. Мястото там е празно”, припомня Данилов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тц-тц-тц

Тц-тц-тц

23.12.2021 | 21:49

Саръмов, в българския език няма дума "дележ"!!! Има дума "делба", дума "подялба"! Ограмотете се малко бе, след като вестникът няма пари за редактори...

Отговори
6 0
Алфа браво

Алфа браво

23.12.2021 | 20:19

А кой опъва сега любовницата му?

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?