46

Екшън! Спипаха 84 кг дрога след гонка с луксозна яхта в Бодрум СНИМКИ/ВИДЕО

Спиращата дъха операция като на кино, организирана от екипите на бреговата охрана срещу луксозна яхта край бреговете на Ялъкавак, в курорта Бодрум, окръг Мугла, слиса обществеността в Турция.

АА

Луксозната яхта, която е под американски флаг, беше спряна със сила и масивна стрелба, в последния момент, преди да премине в гръцки води. 

АА

От Министерството на вътрешните работи в Анкара направиха изявление по повод въпросната наркооперация. 

АА

"На 26 юли е получено известие, че има съмнение за наркотици на 92-метровия търговски кораб „Оушън Блу“ под флаг Вануату, Океания, който пътува към пристанище Гюлюк до курорта Бодрум. След този сигнал е организирана наркооперация от ГДБОП и командването на бреговата охрана.

АА

В рамките на операцията търговският кораб беше проследен и беше установено, че плаваща под американски флаг моторна яхта „Белгор“ е акостирала съмнително близко до него в залива Гюлюк. Тогава търговският кораб е спрян за проверка. 

АА

Въпреки всички звукови и визуални предупреждения обаче, моторната яхта под флага на САЩ не спря и продължи да бяга от мястото. Моторната яхта е последвана от 4 катера на бреговата охрана, 1 водолазен екип на бреговата охрана, 1 самолет на бреговата охрана и 1 хеликоптер на ГДБОП. След дълго преследване яхтата е спряна насила малко преди да навлезе в гръцки води, с маневри за прихващане. Четиримата души на моторната яхта са заловени и задържани. Интересен е фактът, че на борда не е открит нито един мобилен телефон.

АА

В съответствие с решението за претърсване, взето от Главната прокуратура на Бодрум, Генералната дирекция по сигурността и екипите на бреговата охрана претърсиха моторната яхта „Белгор“ и търговския кораб „Оушън Блу“ в морето. При претърсванията са иззети общо 81 кг кокаин, от които 60 кг са изхвърлени с чанти в морето, други 21 кг били открити на брега в близост, а около 3 кг са конфискувани на търговския кораб.

АА

Продължават издирвателните дейности на заловените търговски кораб и моторна яхта, в морето и на бреговата ивица.

АА

В изявлението си за операцията министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу съобщи: "81 кг кокаин и 3 кг наркотик бяха иззети от нашите екипи в съвместната наркооперация срещу търговски кораби и моторни яхти. Благодаря на всички, които допринесоха за успеха на операцията."

Заловената яхта е на бившия турски корабособственик Корман Ербачъоглу, който живее в Истанбул и Мугла. Беше съобщено, че Корман Ербаджиоглу е фалирал преди известно време.

Той е закупил яхтата на име "Белгор" за 270 хиляди евро по време на икономическата криза в Гърция преди 7-8 години и след като я е докарал в Турция, е направил сериозен ремонт за своя сметка за още 200 хиляди евро. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
777

777

31.07.2022 | 14:07

Ако беше тук нашите като видят американски флаг или изпъват шии и стойка мирно или бягат и нищо не знаят

Отговори
8 0
Тюркиш граничар

Тюркиш граничар

31.07.2022 | 13:56

Начи, като им глегам на съседите с какво разполагат за гонка на един катер само, предполагам че на нашите сигурно им е цялото оборудване това

Отговори
10 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?