3906

Екопроект: Изкуство на дъното на Егейско море СНИМКИ ВИДЕО

Няколко уникални скулпторни произведения бяха изложени на морското дъно в известния турски егейски курорт Бодрум, окръг Мугла, в Югозападна Турция. 

КБ

Събитието по откриването на 1-ви етап на подводния парк "Арт проект Синьо изгнание", който беше реализиран в партньорство с Морския музей на Бодрум и Ротари клуба, беше организирано край бреговете на район Битез, в Бодрум.

КБ

Заместник-кметът на община Бодрум Емел Чакалоглу, директорът на морския музей в Бодрум Селен Камбазоглу, художници и много любители на изкуството присъстваха на събитието. 

КБ

Откриването на изложбата се проведе под вода, като дори беше прерязана символична лента. 

КБ

Арт проектът включва 6 творби на 6 скулптори на тема „Кислород“. 

КБ

Скулптор направи символично последни щрихи върху работата си под вода и я представи за изложбата. 

КБ

Много любители на изкуството се гмурнаха за да разгледат произведенията на място. Тези моменти бяха отразени с подводна камера.

Заявявайки, че събитието има за цел да повиши екологичната осведоменост, заместник-кметът на община Бодрум Емел Чакалоглу заяви: „Днес сме заедно тук с проект за повишаване на осведомеността за замърсяването на нашата околна среда.

КБ

Светът ни безмилостно се замърсява и ние трябва да предотвратим тази катастрофа. 

КБ

Откриваме нашия подводен музей, за да привлечем вниманието към тази ситуация. Ние изпълняваме този много важен проект в курорта Бодрум. „Днес откриваме първия етап, на тази уникална екологична подводна изложба“, допълни Чакалоглу.

КБ

Директорът на морския музей в Бодрум Селен Джамбазоглу даде информация за изложбата: „Откриваме първата фаза на нашия подводен парк. Ние сме на остров Гьоречек в Битез. На това откриване ще можете да видите подводните творби на няколко наши видни скулптори. Стартираме го като проект, в който околната среда и изкуството се обединяват. Това е първия пример в Турция. Работите са свързани с морската и крайбрежна екозащита. 

КБ

Разполагаме с две лодки за гмуркане и лодки за ежедневни туристически обиколки. Също така лубители на изкуството с частни лодки могат да дойдат и да се гмуркат тук. „Този ​​регион ще бъде отбелязан и на картата за в бъдеще“, заключи Джамбазоглу.

КБ

КБ

КБ

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?