44
Следвайте ни

Екологична жп линия свързва Лондон и Единбург

viber icon

От утре жп връзката между Лондон и Единбург става по-евтина и по-екологична. Високоскоростните влакове, които ще се движат по направлението, са изцяло електрически, а разстоянието от 600 километра между двата града ще се взима за около четири часа, предава Bntnews.bg.

Нова железопътна услуга ще свързва Лондон с Единбург - по-екологично, по-бързо и по-евтино. Влаковете са електрически, въглеродно неутрални и алтернатива на полетите.

"Да се пътува с влак е шест пъти по-добре от екологична гледна точка, отколкото да се лети. Затова наистина призоваваме хората, които преди това са пътували със самолет между Лондон и Единбург или Лондон и Нюкасъл, да изберат по-зеления начин. Не само нашите влакове са 100% електрически, но и униформите на служителите ни са напълно рециклируеми, а 50% храната, която предлагаме, е на растителна основа", заяви Матю Лий, директор на компанията оператор.
Цената на билета между Лондон и Единбург е по-малко от 20 паунда, а този между Нюкасъл и Единбург е само 6,90 паунда. Макар и нискотарифни, влаковете са високоскоростни.

Разстоянието между Лондон и Единбург е около 600 километра, но с електрическия влак пътуването ще отнема 4 часа и половина. Пускането на новата екологична жп линия съвпада с климатичната конференция в Глазгоу в края на месеца. 

Компанията, която обслужва новата жп линия, ще предоставя въглероден калкулатор на пътниците, за да могат те да изчисляват въглеродния отпечатък на всяко свое пътуване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Той

Той

25.10.2021 | 00:16

А ваксинирани ли са?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?