1553

ЕК заяви подкрепа пред президента Радев за влизането ни в Шенген

Президентът Румен Радев проведе днес телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, по време на който изрази очакването на България постигнатите от страната ни резултати в охраната на външните европейски граници да бъдат признати от всички европейски партньори и страната ни да се присъедини в най-скоро време към Шенгенското пространство.

Свързаността е от ключово значение в условията на криза и прекъснати или силно затруднени вериги на доставки, затова улесняването на комуникацията между страните членки от ЕС в Югоизточна Европа чрез разширяването на Шенгенското пространство следва да бъде приоритет, подчерта президентът Радев.

Председателят на ЕК изрази подкрепата си за присъединяването на България към Шенген и открои постигнатите от страната ни резултати в охраната на границите на Европейския съюз, въпреки силния миграционен натиск.

По време на разговора бяха обсъдени и предприетите от служебното правителство действия за справяне с последиците от икономическата криза за гражданите и бизнеса и за гарантиране на макроикономическата и финансова стабилност на България.

Постигнатото намаляване на ръста на инфлацията през последните седмици чрез понижението на цените на енергийните ресурси, провеждането на разумна бюджетна политика и недопускането на прекомерно задлъжняване на страната допринасят и за изпълнението на приетия национален план за присъединяването на страната ни към Еврозоната и оставят солидна основа за следващото редовно правителство по пътя на пълноценната европейска интеграция на страната ни.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Западняк

Западняк

26.11.2022 | 05:31

През крив макарон.

Отговори
1 0
ЕФРЕЙТОРА от запаса

ЕФРЕЙТОРА от запаса

25.11.2022 | 21:04

Селския , болшевишки ФАТМАК редеффф, повече се интересува от влизането на България в съветско- севернокорейския съюз. Долна селска измет.

Отговори
4 2
ЕШКО

ЕШКО

25.11.2022 | 20:06

МНОГО ДВУЛИЧНИЦИ В ТОЯ ЕС, МАКАР И ДА ЗНАЯТ ЧЕ НЯМА ДА НИ ПРИЕМАТ

Отговори
5 1
Хан Кубрат

Хан Кубрат

25.11.2022 | 19:48

Къв Шенген , бе, цървул? 12 г или повече без контрол на Капитан Андреево , внос на отрови, дрога …никви пари за държавата, а за някоя мутра на тиквата! ПП го разкри, но и наглия зелен чорап ги свали ! Не им трябваме в Шенген , ние сме пробита най-корумпирана граница на ЕС!

Отговори
6 5

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?