1553

ЕК спря проверка за 1,2 милиарда лева срещу България

Европейската комисия (ЕК) прекрати проверката на обществена поръчка за доставка на китайски влакове в България, която започна на 16 февруари,. Това става факт след като китайската компания CRRC Qingdao Sifang Locomotive Co., Ltd. се е оттеглила.

Обществената поръчка, организиран от българското Министерство на транспорта и съобщенията, е за закупуване на 20 електрически влака, както и поддръжката им за 15 години. Прогнозната стойност на договора е около 1,2 милиарда лева (610 милиона евро), припомнят от ЕК на своя уебсайт.

CRRC Corporation Limited (известна като CRRC) е китайски държавен производител на подвижен железопътен състав- най-големият в света по отношение на приходите. Комисията стартира задълбочената проверка поради съмнения, че китайското дружество е получило чуждестранна субсидия, която "изкривява" вътрешния европейски пазар.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
rtyrty

rtyrty

26.03.2024 | 22:41

Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:---- https://e.vg/alman

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?