2374
Следвайте ни

ЕК отхвърли засега предложението за полово неутралното обръщение "скъпи колеги"

viber icon

Предложението за полово неутрални обръщения е оттеглено - липсва единодушие за приемането му, с прискърбие констатира говорител на Комисията.
Европейската комисия няма да разглежда чернова на предложение, свързано с въвеждането на полово неутрални обръщения. Това заяви говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос по публикации, в които се съобщава, че се обмисля отпадане на обръщението "дами и господа" от официалните документи на ЕК.

Говорителят потвърди, че подобно предложение е било изработено от екипа на еврокомисаря по въпросите на равенството Хелена Дали. Той отбеляза, че това предложение е оттеглено, защото за приемането му липсва единодушие.

Предложението е предвиждало обръщението "дами и господа" да бъде заменено със "скъпи колеги", както и други сходни промени. Целта на подобни изменения е да отразят разнообразието в обществото. 
 
Европейската култура е разнообразна и богата, затова се стремим тази наша сила да бъде отразена при общуването, поясни говорителят.

По-рано днес медии в Белгия съобщиха, че правителството подготвя промени, с които да отпадне определението за пол - мъжки или женски - в личните карти на белгийците и на чужденците с право на престой в страната.

Очаква се законопроектът да бъде гласуван догодина, след като бъде изяснено как документите без графа за пола ще бъдат ползвани при пътуване.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?