Следвайте ни

Египет към Мъск: Пирамидите не са построени от извънземни!

viber icon

Египетските власти поканиха Илон Мъск да посети страната и лично да се убеди, че не извънземни са построили прочутите египетски пирамиди. 

В петък шефът на SpaceX и „Тесла“ написа серия туитове, в които намекна за извънземен произход на египетските пирамиди. Първият туит гласеше: „Пирамидите са построени от извънземни очевидно“. 

Вече във втория туит Мъск уточни, че „Фараонът Рамзес ІІ е бил един от тях“. Той написа още, че „Хеопсовата пирамида е била най-високата структура, създадена от хората за 3800 години“. 

В последния туит на тази тема бизнесменът публикува линк към статия на Би Би Си, в която се разказва за строителството на пирамидите и уточни, че това е „достоверно описание на това как е било направено това“. 

Най-силно вниманието обаче беше привлечено от първия туит, който може да бъде оценен като подкрепа за популярната конспиративна теория за изграждане на пирамидите от извънземни. Той е бил споделен над 84 000 пъти. 

В отговор египетският министър на международното сътрудничество Рания ал Машат покани Мъск лично да се убеди, че пирамидите са били построени от хора, не от извънземни. 

„Следя вашата работа с голямо възхищение. Каня вас и SpaceX, за да можете да проучите писмените доказателства за това как са били построени пирамидите, а също да видите гробовете на техните строители. Очакваме ви, мистър Мъск!“, написа Ал Машат. 

Според експерти гробът на строителите на пирамидите, открит през 90-те години на 20 век, окончателно доказва факта, че огромните структури са били наистина изградени от древните египтяни. 

На туита на Мъск реагира и египетският археолог Захи Хауас. Той публикува в социалните мрежи кратък текст на арабски език, в който определя думите на Мъск като „пълна халюцинация“. 

„Аз открих гробовете на строителите на пирамидите – и това доказа пред всички, че те са били египтяни и не са били роби“, цитира думите на Хауас изданието Egypt Today. 

В Египет са запазени над 100 пирамиди, най-известната от които е Хеопсовата пирамида, висока 137 метра, припомня Би Би Си.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?