2374

Ефектът „Нетфликс“ – как жени от Запада търсят любовта в Южна Корея

От Даниела Теофилова

Хиляди жени от западните страни са настанени в младежките хостели из цяла Южна Корея. За това разказва корейски изследовател, който е забелязал тази тенденция.

Жените, които са в двайсетте си години, не са дошли като обикновени туристи – да разглеждат забележителности, да се потопят в духа на културата, а са тук да търсят любовта. Те излизат само вечер и посещават определени места, на които могат да се запознаят с корейски мъже.

Терминът „Ефектът Нетфликс“ идва от типа мъже, които жените търсят. Профилът на избраника трябва да точно като от южнокорейски сериал – стройно тяло, изразени черти на лицето и романтична личност.

 Част от интервюираните жени, които са от Европа, са направили сравнение между мъжете в техните страни и тук. Те споделят, че са впечатлени от обноските на мъжете в Корея. Нямат нищо общо с грубото отношение на мъжете в техните страни.

“Тук мъжете са толкова внимателни, романтични, чаровни, докато във Великобритания са пияни, груби и невъзпитани.“- разказва Грейс Торнън.

Южна Корея очаква ефектът да се засилва все повече, тъй като интересът към културата им се увеличава с всеки изминал ден.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Ким Чен Ун романтик

Ким Чен Ун романтик

15.08.2022 | 14:39

В Южна Корея ядат кучета!

Отговори
0 0
Ким Чен Ун романтик

Ким Чен Ун романтик

15.08.2022 | 14:41

и пипалата на живи октоподи!

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?