Следвайте ни

Едно от три деца в Европа е с наднормено тегло или е затлъстяло

viber icon
Едно от три деца в Европа е с наднормено тегло или е затлъстяло. Световната здравна организация посочва като главен виновник високия прием на мазнини, сол и захар, съобщават от "Активни потребители". Предлагането на подобни храни повлиява негативно вкусовете от ранна възраст и възпрепятства усилията на родителите да осигурят на децата си един здравословен хранителен режим. Компаниите достигат до децата чрез сравнително евтини, широко достъпни рекламни средства и канали в социалните мрежи, като по този начин убягват от вниманието на родителите.
Към момента не съществува единна европейска уредба на маркетинга, насочен към деца. Само някои държави-членки имат национални закони, като повечето инициативи са на хранително-вкусовата промишленост. Мерките на ниво ЕС във връзка с рекламирането на храни на деца са от особено значение, тъй като компаниите споделят сходни маркетингови техники, а онлайн рекламата има трансгранично действие. Правителствата трябва да въведат правила за предлагането на храни и да настояват за по-добри резултати./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?