4020

Един тон кокаин е изхвърлен от морето на германски остров в Северно море

Голямо количество наркотици са били изхвърлени на германския остров Боркум в Северно море, съобщи днес ДПА, позовавайки се на източници от прокуратурата.

През април турист откри на плаж множество подозрителни сакове, завързани със спасителна жилетка и подаде сигнал в полицията. Прокуратурата в град Аурих сега потвърди, че в саковете е имало общо около един тон кокаин. Това е най-голямото количество дрога, появявало се на по брега на Северно море в провинция Долна Саксония за последните години.

Федералната полиция е поела разследването, заяви пред ДПА говорител на прокуратурата в Аурих. Все още не е ясно откъде са се появили пакетите, защо са намерени на плажа и дали има заподозрени по случая.

Новината за находката още през април се появи в медиите, но едва сега властите разкриха, че вътре е имало наркотици.

През последните години пакети с наркотици многократно са били откривани, изхвърлени от вълните на брега на Северно море в района. През 2021 г. например работници откриха 25 килограма кокаин на дига край Аурих. Подобно количество дрога беше открито малко преди това на остров Балтрум. Пакети с кокаин също бяха изхвърлени на островните плажове в началото на 2017 г.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?