Следвайте ни

Един пловдивски барман в Лондон: Някой натисна pause

Преди пандемията животът ми в мегаполиса се движеше със 100 километра в час, разказва Георги Радев

viber icon

"Бизнесът ме отведе в повечето големи градове по света. За мен обаче Пловдив завинаги ще остане един от най-красивите. В този град завърших образованието си и съм имал едни от най-щастливите си моменти в живота. Вече от 20 години живея в Лондон. Семейството и бизнесът ми са тук. Това е чудесен град, с древна история и микс на култури от цял свят. С радост го наричам моя втори дом", разказва Георги Радев. Той върти един от най-хитовите барове в Лондон.

38-годишният мъж е дипломиран икономист от ПУ "Паисий Хилендарски", ала хобито му винаги са били заведенията. Преди две години с приятели отварят “Laki Kane London's tropical escape”. Сега неговото заведение е номинирано за престижната награда “Топ 10 най-добри бара в Европа” от “Тейлс оф дъ коктейлс”. Това е най-голямата бар организация в света. Всяка година през месец юни тя събира на специален форум хиляди бармани в Ню Орлиънс, САЩ.

Георги Радев разказа пред "Марица" как върви животът на Острова по време на пандемията и какви мерки взимат властите за справяне с тази напаст.

"Минал съм през много премеждия, но този вирус определено е най-голямото предизвикателство, което ще трябва да преодолеем. Животът ми, меко казано, върви постоянно със скорост от 100 км в час, но в момента сякаш някой е натиснал пауза, от която не можеш да излезеш", заявява Радев.

Англия официално е под карантина от 23 март. Мерките се преразгледаха преди дни и правителството има план за поетапното им смекчаване. Макар че те не бяха толкова строги в началото, а и сега са сравнително по-леки от редица европейски страни.

Тази седмица много хора започнаха да се завръщат по работните си места, с което правителството си навлече гняв заради претъпкани автобуси и метро линии. Невъзможно е да се спазва дистанция между пътуващите. Парковете са отворени за всички, които искат да се поразходят или да спортуват. Препоръчително е да се носят маски, но не е задължително. Хората могат да излизат, пътуват и пазаруват. Свободно се придвижват и между градовете. Правителството по-скоро дава наставления на гражданите, които препоръчват да се спазват, но няма видима полицейска намеса. Преди по всички медии призива беше: Останете вкъщи и спасете животи!, а сега е: Останете бдителни!, разказва пловдивчанинът.

Според него вирусът не може да бъде победен, докато не се намери подходяща ваксина.

И тук, в  Англия, не се опитват да го победят, а да се забави увеличението на заболели, докато не се намери универсалното лекарство. Властта опитва да запази от срив икономиката, влага повече средства за подпомагане на бизнеси, които могат да се практикуват по време на пандемия. Правителството отпусна някои мерки, за да може тези, които искат да работят, да започнат поетапно да се връщат по работните си места. Още не се позволява на хората да си ходят на гости. Предлагат началните училища да отворят от юни месец, а всички други поетапно да започнат до септември месец. Тези, които останаха без работа, получават 80% от заплатата. Те ще продължат да получават пари до октомври. Отпускат нисколихвени кредити. Ала за всички предприемачи е най-важно да продължат да развиват бизнеса си, казва пловдивчанинът.

 

Куп знаменитости идват в заведението на нашенеца  

В бара на Георги Радев идват едни от най-известните личности на Острова. Сред тях са рапърите Крепт и Конан. "Те се почерпиха със специалитета на локала -коктейла „Laki Kane Dry Spiced Rum", разказва пловдивчанинът.

Освен тях в бара клиенти са били певецът Чико от британския "X Фактор", който е и личен приятел на българина. Готвачът Майкъл Мур и певецът Анди Абрахам са чести гости на бара.

Заведението на Радев “Лъки Кейн” е с тропически дизайн, който с влизането си те кара да се почустваш като на екзотична почивка. Единственият бар в света, в който не се използва рафинирана захар и прави свои сиропи за коктейли само с натурални продукти. Има и лаборатория, в която изцежда захарна тръстика и се правят всичките сиропи, използвайки уникални екзотични плодове като Cupuassu, Sapodilla, Soursop, Chirimoya. В бара са заснети и епизоди от известното английско предаване "Celebrity go dating“.

 

Коктейли по YouТube  

Георги Радев е направил в YouТube канал “Mixology from the fridge”. Там всеки може да се научи как да използват кухненски уреди и съставки, с които разполага в кухнята, и да прави уникални коктейли. Как да се правят различни сиропи и да се организират домашни партита.

"Аз също се опитвам да помогна на хората да се забавляват по време на карантина. Правя онлайн конференции на различни платформи на тема коктейли и барове. Само защото не можем да се срещнем, не означава, че не сме заедно. Не се знае точно кога и как, но тази пандемия ще бъде минало един ден. И се надявам да ни направи по-сплотени, по-малки материалисти и по-добри", заявява пловдивчанинът.

 

 

 

Иван Кирев

Иван Кирев

Репортер - екип „Шоу“

Иван Кирев е завършил Професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив. Работил е в plovdiv24.com, plovdivlive.com, podtepeto.com. От май 2017 г. е репортер в отдел "Култура и шоу" на в. „Марица”.   Още

Коментари (1)

Нежен човек

Нежен човек

24.05.2020 | 17:38

Приляга за Лондон...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?