Следвайте ни

Един пловдивчанин от Ню Йорк: Гражданска война в САЩ, ако Тръмп си върне властта

viber icon

Андрей Захариев е пловдивчанин, собственик на франчайз Liberty Taх в Ню Йорк. Живее в Куинс, където от 2014 г.  развива бизнес, свързан с данъчно счетоводство.

Медиите в САЩ, предимно спонсорирани от демократите, побързаха да обявят победителя - Джо Байдън. Докато Върховният съд не се произнесе обаче, нямаме официално избран президент. В момента в щата Ню Йорк, където живея, цари еуфория, но резултатите от изборите се оспорват заради съмнения за фалшификация на вота. На 6 януари ще знаем със сигурност дали Тръмп, или Байдън е новият президент на Америка.

В САЩ по принцип всичко е възможно, зависи какви са моралните ти ценности и можеш ли да живееш в съгласие с тях. Самият Джо Байдън призна, че е проституирал политически, за да стигне до нивото, на което е. Чест му прави, че не го крие. За 47 години в политиката обаче той не е свършил почти нищо. Как да очакваме да свърши в следващите 4 като президент?

В същото време управлението на Тръмп повлия положително върху моя бизнес. По-важното е, че не само аз мисля така. Човек, който иска да живее добре, трябва да се интересува какво се случва около него. А Тръмп направи така, че хора от различни етноси, в различни сфери и щати си повярваха. Америка се вдигна икономически, войните спряха, отношенията с Близкия изток и Северна Корея се подобриха. За съжаление в Щатите има много образовани, но в същото време политически неграмотни хора, които не могат да оценят това.

Тръмп постави американския народ над всички други нации. Ексцентрик е и не всеки разбира шегите му, които често се приемат буквално. Но е забавен, печели хората и е искрен. Не се е научил да лъже като професионалните политици.

Америка ще загуби с Байдън и по още една причина - никога повече няма да имаме толкова красива първа дама като Мелания. Жените на Тръмп са класа. Виждал съм на живо и Ивана на парти в ресторанта, в който работех.

Тръмп е вулгарен като изказ, но той все пак е бизнесмен. Когато си в бизнеса, не можеш да си позволиш компромиси - наемаш и уволняваш в зависимост от качествата на работника. Затова и много хора не са добре настроени към него.

Ако питате обикновения черен човек и латино общностите обаче, Тръмп им е позволил да си изкарват прехраната сами и да не зависят от държавата - нещо, което при демократите е отсъствало.

Ако на 20 декември нещата се обърнат и Тръмп стане президент, може да се очаква гражданска война, тъй като провокациите обикновено се създават, когато либералите не харесат едно или друго действие на настоящата администрация. Такъв беше и случаят с движението Black Lives Matter, една според мен терористична организация, подчинена на спонсори.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Коментари (3)

Маркс фиркал го Енгилс

Маркс фиркал го Енгилс

14.11.2020 | 16:43

Къф мазохист съм кът съм комунист интернационалист Ама Росенец е близко до кранчето на ЛукамиОйл.Жа си връткам кранчето га си искам и га не си искам И за къф ми е партия Дупесе га си имам кранче Иновативно мислим ний Между 500 и 1000 години напреш Шъ победим

Отговори
0 0
Ревюлюционер Македонски комита Интернационалист Комунист

Ревюлюционер Македонски комита Интернационалист Комунист

14.11.2020 | 14:42

Чичко Дончо Президент на хамериката и да почва Великата световна ревюлюция Да настане голям карамбол Вилата в Росенец и пет шест до седем хотела на Пампоровец.съм си заплюл за мене плюс яхтата на Абрамович и гаража на един от арабските принцове Останалото за народа кой колкото иска Да живей Ревюлюцията Аааааа забравих И едно гробно место на алеята на звездите от Холивуд ако може и восъчна фигура в музея на Маман Тисо редом до Майн Фюрер Не искам много Нали

Отговори
6 2
Кажи

Кажи

14.11.2020 | 16:12

За какво ти е тая вила в Росенец бре, до пръдните и изпаренията на Лукойла..? Що за мазохист си?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?