1553

Двойка косатки изгризаха черните дробове на 17 акули динозаври

Двойка косатки, известни със своята кръвожадност, убиха край бреговете на Южна Африка за един ден 17 шестохрилни акули и изгризаха черния им дроб. Това съобщи Dive Magazine.

Косатките на име Порт и Старборд почти унищожиха големите бели акули близо до Кейптаун и започнаха да ловуват шестхрилни акули, известни също като акули динозаври. Морски биолози откриха 17 мъртви акули със следи от нападения на косатки. Коремите на всички хищници бяха разпорени и нямаха черен дроб - много питателен орган, който косатките обичат да ядат.

Черният дроб съдържа сквален, който е жизненоважен за производството на хормони на косатките. Останалите органи на акулите са оставени непокътнати

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Ами

Ами

07.03.2023 | 18:14

Досега няма известен случай на умишлено нападение над хора. Може би 1-2 за всичките години през, които се изучават. Явно разпознават, че сме бозайници и техни далечни роднини и нас ни подминават. Или не сме им вкусни. Дори има случаи на защита на хора от косатки от други хищници. Идват при хора и за помощ за премахване на закачили се за тях боклуци. И все пак аз не бих плувал с такива ако ще да са питомни като "Волния Уили".

Отговори
1 0
Мюмюн джаксан

Мюмюн джаксан

06.03.2023 | 09:39

Абе ужким сам чувал чи тез косатки били ут семейството на делфините ама чак толкоз кръвужадни......чудя са аджеба ако слочайно човек си плува вав океанат, дали някуя такваз гадина няма да гу атакува и да му гризне черниа дроб? Или тез хищници нападат саму други рибоци...

Отговори
7 6

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?