3906

Движението на корабите по Босфора беше затворено и в двете посоки

Министерство на транспорта и инфраструктурата в Анкара съобщи в социалните мрежи тази вечер в 22.35 ч. местно време: „Трафикът на кораби в Босфора е спрян временно в двете посоки, поради повреда в кормилото на тонарния кораб SEA TURTLЕ, в района на Кандилли.“

Товарният кораб SEA TURTLE е пътувал от Румъния за турското пристанище Картал, в Истанбул. Той е построен през 1985 г., като неговата дължина е 79 м, а ширината му е 10 мт. Това е кораб, с капацитет 1494 тона, използван за превоз на общи товари. 

Hа 21 януари тази година друг танкер на име Периа, плаващ под либерийски флаг, пътуващ от Русия за Измир, се повреди, докато преминаваше през Босфора. Тогава също протокът беше затворен за двупосочно движение. Повреденият плавателен съд, пълен с гориво бе изтеглен до безопасна зона, придружен от влекачите на Главната дирекция за брегова безопасност в Истанбул. 

Въпреки че тази ситуация създаде временно прекъсване на корабите, пътуващи в Босфора, важно е да се отбележи, че сигурността беше гарантирана благодарение на бързата намеса на властите. 

В Босфора, често има временно затваряне на трафика поради неизправности на кораба, метеорологични условия или други причини.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?