Следвайте ни

Двигателите на новите коли издържат до 250 хил. км без ремонти

viber icon

Двигателите на съвременните нови автомобили издържат средно максимум до 250 000 км, без да се налага да ги ремонтирате, разкриха експерти, обучавани с години в най-модерните европейски центрове. Специалистите се обединяват около мнението, че сегашните коли са много по-безопасни и комфортни, но и че с напредване на годините се чупят по-бързо, отколкото возилата, произвеждани в първите години на века, пише "24 часа".

Никой вече няма за цел да произвежда вечни автомобили. Изчислено е, че клиентът в Европа също няма нужда от коли с голямо дълголетие. За 5 години потребителят в ЕС обикновено минава 100-150 хил. км максимум, сочи статистиката.

Реално експлоатационният цикъл на една кола за един средноевропеец е между 5 и 8 години. За това и поколенията на един модел се сменят максимум на 8 години, а преди това има модернизация или т.нар. фейслифт.

Сега производителят е длъжен да прави “шпагат” между екология, цена, клиентска удовлетвореност и надеждност.

Счетоводният отдел на всяка компания стои над главите на инженерите и конструкторите на новите автомобили. Цената на колата трябва да не надвишава определена сума и ако тя се надхвърли, продуктът става непродаваем. Така започват и компромисите.

Още по темата четете ТУК.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?