Следвайте ни

Две важни правила да бъдем щастливи

viber icon

Може би няма човек, който да не търси щастието в живота си, питайки се как да го постигне. Професор Мартин Селигман, който е един от основателите на позитивната психология, е провел редица проучвания и достига до извода, че има някои психологически правила, които ни помагат да извадим на преден план совите силни страни и така да постигнем щастие, пише "АЗ, ЖЕНАТА".

Вижте някои от тях.

Правилото на огледалото

Това е много лесно правило. Всеки един човек, особено тези, с които комуникирате най-често са вашето огледало. Тези хора отразяват вашата личност, черти на характера. Всички качества, на които се възхищавате най-много или ви отблъскват, дразнят, ги има в някаква степен и във вас самите. Например, ако някой се отнася с неуважение към вас, то тогава вероятно и вие постъпвате спрямо другите хора по този начин. Затова, психологът ни съветва, ако искаме да променим някои неща в отношенията си с хората, да започнем от себе си.

Силата на избора

Ако се замислите голяма част от това, което ни се случва е плод на нашите избори. Какво кафе да пием, как се храним, дали спортуваме или не, как реагираме на лошите ситуации и т.н. Избираме своите приятели, както и куп други неща, които формират живота ни.

Вярно е, че няма как да изберем своите роднини, родно място, лошата среда, в която сме били поставени като деца, нито загуба на скъпи хора. Но има много неща, за които се налага ние да избираме и е важно как го правим. Важно е нашите избори да ни водят в повечето случаи към положителни събития и щастие, дори да става въпрос за кардинални решения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?