4232

Две силни земетресения стреснаха хората в Югоизточна Турция

Силно земетресение с магнитуд 3,7 по Рихтер беше регистрирано снощи в Синджик, окръг Адъяман, Югоизточна Турция. 

Според данните на Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД), земетресението е станало в 03:29 ч. Епицентърът му е бил на 44 км. от окръжния център Адъяман, 32 км. от Малатия и 111 км. от Шанлъурфа.

Трусът тъй като е бил на малка дълбочина 7 км. под земята, е усетен осезателно в района и съседните провинции.

След 45 минути същият район е регистрирано още едно земетресение с магнитуд 3,5 по Рихтер. То е било само на няколко километра от първото, с епицентър Йешилюрт в окръг Малатия.

Според данни на АФАД в социалните мрежи, земетресението е станало в 04:14 ч. Епицентърът му е бил на 24 км. от окръжния център Малатия, 54 км. от Адъяман и 140 км. от Шанлъурфа. Според информацията дълбочината на труса е била 9,49 км. 

Двете земетресения предизвикали краткотрайна паника сред хората в района. Няма информация за ранени и сериозни материални щети в района. 

Районът е с увеличена сеизмична активност сред мощните трусове от 6 февруари 2023 г. До момента са регистрирани над 100 хиляди вторични труса.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
D.Max

D.Max

02.04.2024 | 09:03

Съпpyгaтa кyпи кaпcyли кoитo пpомeниxа нaшия ceкc, сeга е cъщият като пpеди свaтбaта: дълъг, cтpаcтен, с кaмeнна epeкция и се чyвcтвaм кaто жpeбец и cъпрyгата иcка oще и още. Cъвeтвaм вcички да опитат тeзи капсyли, жeна ми кyпи тyк:--- https://e.vg/maca

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?