Следвайте ни

Две години затвор за обида в интернет готви Турция

viber icon

Турция е подготвила законопроект срещу дезинформацията чрез социалните медии, който предвижда наказание до две години затвор за обида и до пет години за фалшива новина, съобщи турският в. "Тюркийе".

Проектът предстои да бъде разгледан в парламента. Той бил подготвен след проучване на законодателството в областта на европейски държави като Германия, пише проправителственият вестник.

Според проекта лице, което обижда друго в социалните медии, подлежи на наказание от три месеца до две години лишаване от свобода. За онези, които разпространяват или създават фалшиви новини, се предвижда затвор от 1 до 5 години.

Планира се също така и създаване на механизъм, който да следи за фабрикуването и разпространението на неверни новини. Възможно е да бъде създадена специална дирекция за социалните медии в състава на Института за информационни технологии и комуникации или Висшия съвет за радио и телевизия, посочва още изданието.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

мн добре

мн добре

23.08.2021 | 15:57

ако имахме такъв закон славчо учиндолски щеше да си отлежал времето при бай ставри и да са му продухали ауспуха на червеното ферари за фалшивата тревога АЕЦ Козлодуй

Отговори
1 0
в-к Милет

в-к Милет

23.08.2021 | 14:55

Турция е една издухана държава, защо постоянно ни занимавате с нея?

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?