1553
Следвайте ни

Двама българи са сред най-издирваните престъпници в Европа

viber icon

Българска следа! Европол публикува списък с 62-ма най-издирвани престъпници в Европа. Сред тях са имената на двама българи Петър Досев и Антон Петковски.

Кои са те? Досев се издирва за трафик на хора, Петков е за за убийства.

Досев е осъден на седем години затвор преди да се укрие. Между октомври 2003 г. и 2 февруари 2005 г. в градовете Димитровград и Аахен той вербува и транспортира четири млади българки в престъпен съюз с друг престъпник с цел сексуална експлоатация.

Петковски е осъден на доживотен затвор. На 12 декември 2001 г. в село Селище в престъпна общност с друг български гражданин застрелва възрастен мъж. Няколко часа по-късно в покрайнините на същото село Петковски застрелва своя съучастник, вероятно за да прикрие следите си. Той също така сменя лицето си, за да не бъде идентифициран.

Профилите на 62-ма най-издирвани престъпници в Европа бяха публикувани на уебсайта на европейската правоприлагаща агенция Европол, заедно с призив към обществеността да помогне за намирането им. Списъкът включва 61 мъже и една жена. Сред тях има мошеници, наркодилъри, обирджии и убийци.

Най-известният заподозрян е 41-годишният австриец Ян Марсалек, бивш президент на Wirecard, немска разплащателна компания. Европол смята, че е извършил големи търговски измами и злоупотреби, както и други имуществени и икономически престъпления и е незаконен извън Германия.

Много от тези в списъка бяха осъдени на дълги присъди, но успяха да избягат. На някои от тях се предлагат големи парични награди за информация, водеща до тяхното залавяне.

 

снимка Монитор

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?