71

Два труса удариха пострадалите райони в Турция 46 дни след бедствието

Земетресение с магнитуд 4,3 по скалата на Рихтер разлюля тази сутрин в Онисубат в окръг Кахраманмараш, Югоизточна Турция.

 

АФАД

Според информацията, предадена от Дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към президентството в Анкара (АФАД) трусът е регистриран в 08:45 ч. (07:45 ч. българско време). Дълбочината му е обявена на 6,94 км. Земетресението е усетено в областния център, както и в околните провинции и Северна Сирия. Много граждани в ранните часове напуснаха жилища и палатки, подплашени от поредния силен вторичен трус в района.

Изминаха 46 дни от фаталните трусове от 7,7 и 7,6 по Рихтер, с епицентър в този район, които предизвикаха „бедствието на века“ и причини смъртта на над 50 хиляди души само в Турция.

За последния месец и половина в района са отчетени над 20 хиляди вторични труса, припомнят сеизмолозите.

Също тази сутрин в най-силно пострадалия турски окръг Хатай, бе регистрирано земетресение с магнитуд 3,9 по скалата на Рихтер. Неговият епицентър бе в историческия град Антакия на в 09:05 ч. (08:05 ч. българско време). Земетресението, станало на дълбочина 11 км, е усетено и в околните квартали, както и в Кипър и в Сирия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?