1553
Следвайте ни

Дрога погуби жесток български убиец в затвора СНИМКА

viber icon

Български главорез, известен в подземния свят с прякора "Мистър Фиксит", нает да от организира убийството на бизнесмена милионер Тоби Сидик, е починал от свръхдоза наркотици в затвора, заключи разследването. 33-годишният Деян Николов бе открит мъртъв в килията си в затвора Glenochil през юни 2018 г., припомня БГНЕС.

По информация на изданието „Fife Today“, той е починал след свръхдоза кокаин. Според шериф Нийл Боуи не е имало предпазни мерки, които биха могли да бъдат взети, за да се избегне смъртта му.

33-годишният Николов е бил нает да организира убийството на Тоби Сидик, който е бил в спор с брат си Мо.

Сидик заговорничи с Николов, който след това инструктира своя сънародник Тенчо Андонов да убие Тоби в Гленроутс.

Продължилият четири месеца процес срещу Николов, Сидик и стрелеца Андонов е един от най-дългите процеси за убийство в новата история на Шотландия.

Следствието установи, че Тоби е бил подмамен в апартамента с обещание за контрабандни цигари и алкохол, след като братята се скарали заради семейния бизнес.

Прострелян е веднъж в лицето и втори път, докато лежи беззащитен на земята.

В крайна сметка тримата престъпници са заловени, след като Николов изпуска полета си заради забравен паспорт. Оръжието на убийството така и не е открито.

Първоначално Николов получава 18-годишна присъда, която Апелативният съд в Единбург увеличава 23 години. Сидик е осъден на 25 години затвор, а Андонов - на 29 години, които по-късно са намалени на 27.

Тъй като Николов е починал в затвора в Шотландия, стандартна практика е да се провежда разследване на фатални инциденти.

Служителите твърдят, че поведението на затворника не е предизвиквало безпокойство. Той е помагал като преводач на затворник, който е говорел само руски, и е отбелязано, че с удоволствие е съдействал на персонала на затвора в това отношение.

Николов е работил в затвора като фризьор и е имал намерение да запише курс в Отворения университет.

В нощта на смъртта му през 2018 г. Николов е бил заключен в единичната си килия, където на сутринта служител на затвора го намира да лежи на пода с лицето надолу.

Близо до главата му е открита найлонова торбичка, която обаче не е пречила на дишането му. Николов е бил студен на пипане и не е реагирал

Служителят подал сигнал за "син код" и Николов бил обявен за мъртъв.

При претърсването на килията полицията открива няколко пакетчета с бял прах, който се оказал кокаин, както и таблетки трамадол, амоксицилин и кодеин.

Всяко пликче с кокаин било завързано на възел и тежало приблизително 0,3 до 0,5 грама.

Издаден е окончателен доклад от аутопсията, който удостоверява, че причината за смъртта на Николов е кокаинова токсичност и атерома на коронарната артерия. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Sorina Jeffery

Sorina Jeffery

30.12.2021 | 21:14

You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number: +919394133968 [email protected] Mr Sorina Jeffery

Отговори
0 3
не е тука

не е тука

30.12.2021 | 14:12

Шотландия бре.

Отговори
0 0
КОвидалка

КОвидалка

30.12.2021 | 14:06

Да, когато е в затвора е свръх доза, а когато наркоманите навън умрат е Ковид!

Отговори
1 2
Традиция нашенска

Традиция нашенска

30.12.2021 | 12:50

Има ли престъпление, да се търси връзка с полицията? Може ли да се даде РАЗУМНО обяснение на факта - свръхдоза в затвора ??????? Това е нашенската действителност. И тук не е виновен нито чичо Сам, нито Путин !

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?