Следвайте ни

"Дракон" успешно се скачи с МКС

viber icon

Космическият кораб "Дракон" на американската компания "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция, съобщи НАСА, цитирана от standartnews.com.

"Товарният космически кораб "Дракон" на "Спейс Екс" се скачи с модула "Хармония" на орбиталната лаборатория (МКС)", се посочва в съобщението.

Корабът беше изстрелян в рамките на 22-рата мисия на "Спейс Екс" за попълване на запасите на МКС и доставяне на оборудване и материали за експерименти. "Дракон" ще се върне на Земята след месец с товар и материали, получени по време на изследванията на орбиталната станция.

Компания "Спейс Екс" изстреля ракетата-носител "Фалкон 9" с космическия кораб "Дракон" на 3 юни.

Както беше планирано, около 3,3 тона товари са доставени на орбиталния комплекс, включително храна и материали за поредица от научни експерименти. По-специално, те се отнасят до разработването на нови лекарства за лечение на бъбречни заболявания и отглеждане на растения, които изискват по-малко вода и пестициди. "Дракон" транспортира и два нови слънчеви панела.

С кораба полетяха и над 100 бебетата калмари. Те ще бъдат използвани в изследвания на ефектите от космическия полет върху полезните взаимодействия между микробите и животните. Калмарите имат имунна система, подобна на човешката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?