49

Дяволът е навсякъде! Последните думи на Дугин преди смъртта на дъщеря му станаха пророчески

Дяволът е навсякъде! Последните думи на Александър Дугин на лекцията, след което колата с дъщеря му избухна, станаха пророчески.  Фестивалът "Традиция" в имението Захарово край Москва, посветен на метафизичния дуализъм на историческото мислене, започнал в 18 часа, а около десет и половина вечерта философът бил на паркинга заедно с дъщеря си Дария Платонова. 

Те щели да си тръгнат заедно, но в последния момент Дугин се качил в колата на приятел (вероятно Константин Малофеев, председател на борда на директорите на групата от компании Царград).

Автомобилът на Дария Land Cruiser Prado не изминал дори 7 километра. Той избухнал след завой на магистрала Звенигород към Можайское, близо до железопътния прелез край село Болшие Вяземи. 30-годишното момиче починало на място.

Следователите продължават да проучват обстоятелствата около убийството. Криминалистите установили, че колата на Дугина е била взривена дистанционно и най-вероятно извършителите са следили нейното движение.

Александър Дугин каза, че преди убийството той и дъщеря му започнали да получават заплахи чрез социалните мрежи. Политологът обаче не им обърнал внимание.

По предварителни данни мощността на взривното устройство е от 400 до 800 грама тротил. То било монтирано на дъното на всъдехода на Дугина под седалката на водача.

Според една от версиите бомбата може да е била поставена в колата на Дария Дугина на паркинга на фестивала "Традиция". В момента служителите на реда проучват записите от уличните камери.

„Дугини напуснаха фестивала с различни коли. Колата на бащата се движеше почти зад дъщерята. Експлозия на завоя от Звенигородската магистрала към Можайское се случи пред очите му ... ", - каза източник, приближен до Дугин.

Според Telegram канал 112 камерите на паркинга са били изключени, включително и на ВИП паркинга, където се намирали колата на журналиста и други почетни гости. Моментът на взрива е записан от една от камерите за наблюдение, която е запечатала ярка светкавица в 21:35 часа.

„Експертите иззеха над 10 записващи устройства, монтирани в автомобили, и в момента материалите се анализират. Силите за сигурност изготвят списък на хората, които са били на паркинга между 14.00 и 21.00 часа“, уточнява каналът.

Освен това експертите са склонни да смятат, че бомбата е взривена дистанционно с помощта на телефонно обаждане. Извършителите на убийството вероятно са проследили движението на жертвата си, но как точно засега не се знае. Според една от версиите нападателите можели предварително да са спрели камерите на паркинга. Според канала те не са работили през последните две седмици.

Сега разследващите работят по различни версии за убийството на Дугина. Включително проверяват възможните конфликти между журналистката и баща ѝ. Въпреки това, като приоритетна версия се счита участието в убийството на украинските спецслужби на базата на обществена дейност.

Дария Дугина е родена на 15 декември 1992 г. Завършила е филологическия факултет на Московския държавен университет, а след това и аспирантура там.

Нейната докторска дисертация е на тема „Тълкуване на политическата философия на Платон“.

Синът на Дугин е художник и куратор - Дмитрий Хворостов, роден е през 1985 година.

Дария, подобно на брат си, използва различно фамилно име, но често се появява на различни събития с баща си.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
À la guerre comme à la guerre.

À la guerre comme à la guerre.

22.08.2022 | 21:23

Децата на олигархията са на запад, защото е по сигурно и далеч от фсб

Отговори
2 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?