Следвайте ни

Доналд Тръмп забранява приожението TikTok

viber icon

Американският президент Доналд Тръмп предизвика буря от коментари във връзка с последната заповед, която е подписал.

Тя забранява всякакви сделки с китайската компания ByteDance и нейните дъщерни дружества, което означава, че може да забрани на магазините на App Store и Google Play да предлагат приложението TikTok на потребителите, съобщава Reuters.

Според текста, под забранени транзакции могат да се разбират споразумения, осигуряващи наличието на TikTok в магазините за приложения, "закупуване на реклама в TikTok и приемане на условията на потребителското споразумение при изтегляне на приложението“.

Тази информация още не е потвърдена от Google и App Store.

Американският лидер подписа по-рано две изпълнителни заповеди за забрана на всякакви транзакции с ByteDance и нейните дъщерни дружества. Също така се забраняват и транзакции, свързани със социалната мрежа WeChat и със собственика й - китайския интернет гигант Tencent, както и неговите дъщерни дружества. Забраните и в двата случая влизат в сила в края на септември, след публикуването на постановленията.

На 3 август Тръмп обяви, че Microsoft или друга американска компания трябва да закупи TikTok до 15 септември, в противен случай социалната мрежа ще бъде забранена в САЩ. На 31 юли президентът заяви, че планира да забрани TikTok в страната, а преди това Bloomberg съобщи, позовавайки се на източници, че Тръмп ще принуди ByteDance да се откаже от своя дял от TikTok в САЩ, така че компанията да не може да контролира работата на приложението в страната.

Тревогите на администрацията на САЩ относно социалната мрежа произтичат от твърденията, че нейното ръководство се занимава с пропаганда и прехвърля данните на потребителите на приложението на китайските власти.

Коментари (1)

ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

12.08.2020 | 19:57

ИСКАМ ГЛАВАТА НА БРЕНАН. ASAP.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?