49

Домове от стари перални приютяват котки в Западна Турция

Двойка в Западна Турция съчетава рециклирането с любовта си към бездомните котки. Ахмет и Нилюфер Каракаян изграждат къщички за животни от изхвърлени стари перални и други материали, оставени за скрап.

Двойката се премества в малкото селце Карабурун в западната провинция на Измир,  преди 14 години. И двамата са любители на животните и намират празен парцел близо до къщата си, за да се грижат за около 40 бездомни котки. С настъпването на зимата те решават да им осигурят подходящ подслон. Когато преди два месеца старата пералня в дома им спира да работи, им хрумва идеята да я пригодят за дом за котки. Те премахват всички кабели и други потенциално опасни материали вътре в машината.  Поставят възглавници вътре. Така ненужната вещ се превръща в удобно жилище за котки.

АА

С помощта на своите съседи те събират и други отпадъчни материали, предимно от дърво, и построяват още един дом за котки.

Ахмет Каракаян казва пред Анадолската агенция (AA), че се чувства по-щастлив, когато прави нещо за котките. „Те тук не могат да издържат на студ и глад като хората. Без грижи няма да оцелеят“, убеден е той. Новият „дом-пералня“ вече приютява пет котки. Каракаян работи върху нова къща за животни. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А тука

А тука

30.12.2022 | 16:07

Е обратно бутат ги обръщат панички. Хвърлят отрова , псуват ни съседите защо храним бълхарниците . А там обратното даже ако пипнеш коте или куче ще си изпатиш.

Отговори
5 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?