Следвайте ни

Доказаха научно: Парите носят щастие

viber icon

Хората с по-високи доходи се чувстват горди, по-уверени и се страхуват по-малко в сравнение с хората с по-ниски доходи, но невинаги са по-състрадателни и любвеобилни, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес", цитирано от "24 часа".

Това сочат резултати от проучване, публикувано онлайн в сп. "Емоушънс" от Американската асоциация по психология.

Изследвани били данни за над 1,6 милиона души от 162 страни. Учените установили категорични доказателства, че високият доход предполага хората да изпитват повече положителни емоции като увереност, гордост и решителност. Тъкмо обратен ефект имат ниските доходи, които се свързват и с изпитването на отрицателни чувства като тъга, страх и срам.

Резултатите са сходни и в страните с по-високи доходи, и в развиващите се страни, каза ръководителят на изследването д-р Еди Тонг, преподавател по психология в Националния университет на Сингапур. "Въздействието на доходите върху емоционалното ни благосъстояние не бива да се пренебрегва. Да разполагаме с повече средства може да повиши увереността и решителността ни, докато по-ниските приходи се свързват с мрачно настроение и тревожност", добави той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?