Следвайте ни

Добре дошли в най-опасния град на света СНИМКИ

viber icon

Независимо от факта, че живеем в спокойно време, в някои части на планетата все още има градове, в които не е безопасно, пише pochivkablitz.bg. Днес решихме да се съсредоточим върху така наречения лидер, сред най-опасните градове.

Описание

На пръв поглед историята на града вдъхва доверие, изглежда, че пристигате на невероятно място, в което ще имате незабравима ваканция, но не се заблуждавайте. Говорим за град Сан Педро Сула, който се намира в Централна Америка в държава, наречена Хондурас.

Името на града се превежда като „Долината на Свети Петър“, населението му е повече от 712 хиляди души. Общата площ на територията е 136 квадратни километра, градът е един от най-големите в Хондурас.

История на града

Сан Педро Сула е основан през 1536 г. от испанския завоевател Педро де Алварадо, тогава градът се е наричал Вила де Сан Пуерто Кабалос. Известно време, след основаването си, градът е бил испанският монетен двор, в него са отливани златни кюлчета.

Тъй като градът се намира в близост до морето, монетният двор често е бил ограбван, поради тази причина е бил преместен на друго място. След това Сан Педро Сула бързо навлязъл в период на упадък.

Едва след много години, по-близо до 20-те години на миналия век, той отново започва да набира популярност благодарение на появата на бананови плантации близо до града. А изграждането на железницата довело до индустриализацията на града.

Сан Педро Сула сега

В момента градът Сан Педро Сула е най-опасният град в света. Въпреки факта, че в града няма военни действия, средно 3 души умират тук на ден. По този начин на всеки 100 хиляди от населението годишно има около 171 убийства.

В този град няма закони. Просто не е безопасно да бъдете тук, защото сред местните банди непрекъснато стават някакви раздори. Грабежите и насилието са станали част от обичайния начин на живот на местните жители. Трафикът на наркотици, трафикът на хора и оръжия също са широко разпространени тук.

Разхождайки се по улицата, тук неволно можете да станете свидетел на грабежи, убийства и най-страшното - можете да станете жертва. Побоят, грабежите, насилието в Сан Педро Сула е често срещано явление.В момента най-сигурното място в града е Централният район, но си струва да бъдете нащрек дори и там. Там се намират и основните забележителности на града. Като цяло, без значение дали сте любител на силни усещания, по-добре е да се въздържате от посещение на този град, защото наистина е много опасно.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?