Следвайте ни

Джобни! Путин даде $1,5 милиарда на Лукашенко

viber icon

Бели пари за черни дни! Руският президент Владимир Путин отпусна заем в размер на 1,5 милиарда долара на Беларус в знак на подкрепа на беларуския президент Александър Лукашенко, който е на визита в Сочи, съобщи Ройтерс.

"Първо, искам да ви благодаря и лично благодаря на всички руснаци, на всички онези, и няма да ги изброявам, които участваха в подкрепата ни след изборите“, посочи Лукашенко.

Путин даде малко подробности за новия заем, за който само каза, че премиерът Михаил Мишустин се е съгласил по време на скорошна негова визита в белоруската столица.

По-късно Кремъл заяви, че част от новите средства ще бъдат използвани за рефинансиране на по-ранни заеми. Също така беше отбелязано, че двамата президенти са се договорили да засилят сътрудничеството в търговията и са обсъдили енергийните доставки за Беларус по време на почти четири часа разговори.

"Александър Григориевич (Лукашенко) е законният президент на Беларус“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти, попитан дали беларуският лидер не е загубил своята легитимност в резултат на протестите в страната.

Путин пък заяви, че сътрудничеството в областта на отбраната ще продължи. Часове по-рано руските информационни агенции съобщиха, че Москва изпраща парашутисти за съвместни учения.

Руският лидер също така подкрепи плановете, обявени преди от Лукашенко за конституционна реформа, която опозицията отхвърли като опит за запазване на властта след оспорваните от тях резултати от президентските избори на 9-и август.

"Искаме самите беларуси, без да бъдат подтиквани и притискани отвън, да разрешат тази ситуация по спокоен начин и чрез диалог и да намерят общо решение“, посочи Владимир Путин.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Стены рухнут!

Стены рухнут!

15.09.2020 | 09:15

Но старики объясняют, Что стенам вечно стоять, Что нам ничего не поделать, И надо терпеть и молчать. Эта история длится, Тяжелых 26 лет, И чтобы поставить в ней точку, Есть только один ответ!

Отговори
2 0
Стены рухнут!

Стены рухнут!

15.09.2020 | 06:39

Сашалисий 3%

Отговори
4 0
Стены рухнут!

Стены рухнут!

15.09.2020 | 06:38

https://www.youtube.com/watch?v=0DOy_1oPoW8

Отговори
7 0
Долароидиотййй

Долароидиотййй

14.09.2020 | 23:47

И пачему имеет вашиский доларав Хартишкиййй для говна А нет рублешки и копейки Аба етому я спрашеваю Не вас дурак а тавариш Путкин А может бъйт ети долорав падарак из бай Дончо для товариш Путкин какда въибрали пъдар США

Отговори
6 1
Копейкин

Копейкин

14.09.2020 | 22:54

Амчи пачему в долари бре таварищ Путкин В таз омразна капиталистическа валута зоем на таварищ Лукашенко ша му даеш Толко ли го мразиш та му даеш тоалетна артиа Дай рублешки Твьордая гасударственая валута

Отговори
4 2
Долароидиот:

Долароидиот:

14.09.2020 | 23:26

Ам`чи потому, щот` ги есть, тъпако!

Отговори
0 2
Един от протеста

Един от протеста

14.09.2020 | 22:22

Точно толкова мутрата от Банкя открадна от Здравната каса.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?