Следвайте ни

Джо Байдън посочи 4 проблема на САЩ, които ще решава

viber icon

Джо Байдън разкри първите проблеми, които ще решава в началото на своето управление и които ще му бъдат приоритет. Избраният за следващ президент на Съединените щати посочи четири основни теми - борбата с коронавируса, съживяването на икономиката, борбата с расизма и промените в климата. 

Медиите в Щатите огласиха, че демократът веднага ще подпише няколко указа. Най-вероятно, първите от тях ще са за връщането на страната в Парижкото споразумение за климата и Световната здравна организация.

Междувременно Доналд Тръмп продължава да настоява, че Байдън не е избран за президент. Втори пореден ден милиардерът няма  публични изяви и предпочете да играе голф. 

Хора от неговата кампания показаха стари заглавия на вестници, в които пише, че Ал Гор е станал президент. С това те искаха да напомнят, че преди 20 години демократите вярваха, че са спечелили изборите, но на поста се качи Джордж Буш. 

Републиканската партия и кампанията на Тръмп вече подадоха повече от 10 жалби в различни щати.А дали има нарушения в Пенсилвания ще реши Върховният съд, до който стигна дело, заведено преди изборите. 

"Според мен е много прибързано. На този етап не знаем кой е спечелил изборите. Медиите отчаяно се опитват да накарат всички да короноват Джо Байдън. Но системата не работи така. Медиите не определят президента. Американският народ го избира. На този етап имаме редица щати, които са яростно оспорвани. В тези щати има дебати какъв е общия брой на гласовете. Текат юридически процедури за изясняването на тези спорове", коментира сенатор Тед Круз.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?