Следвайте ни

Джо Байдън попари мигрантите: Не идвайте в САЩ!

viber icon

Президентът Джо Байдън отправи директно послание до потенциалните мигранти с намерение да влязат в САЩ: „Не идвайте“, съобщи „Ю Ес Ей Тудей“, цитирана от БГНЕС.

Неговият призив идва, когато администрацията се справя с прилив на непридружени непълнолетни на границата между САЩ и Мексико и критики от страна на републиканците за ситуацията.

След като встъпи в длъжност, Байдън подчерта значението на имиграционната реформа, а Камарата възнамерява да приеме два законопроекта за имиграцията, които ще създадат път към гражданството на лица без документи, доведени в САЩ като деца и работници в земеделието.

Запитан в интервю за ABC News във вторник какво послание ще отправи към хората, които искат да преминат границата, говорейки се, че са били мотивирани да дойдат заради позицията на Байдън по отношение на имиграцията, Байдън каза, че „изпращат обратно хора“, които са прекоси границата.

"Мога да кажа съвсем ясно, не идвайте..., не напускайте своя град или общност", каза той.

Броят на децата мигранти, опитващи се да влязат в САЩ, е проблем, тъй като съоръженията за тяхното настаняване са ограничени. Към неделя сутринта повече от 4 200 непридружени деца мигранти са държани в помещения за краткосрочно задържане, според CBS News.

Републиканците обвиняват оттеглянето на Байдън от твърдата имиграционна политика, приета от бившия президент Доналд Тръмп.

„Картелите знаят кога да експлоатират тази южна граница и го правят сега майсторски“, заяви представителят Джон Катко, член на комисията по вътрешна сигурност.

Група републикански депутати пътуваха до границата между САЩ и Мексико в Тексас в понеделник и определиха ситуацията като криза.

Байдън каза, че през последните две години също е имало преминавания на границата и отхвърли идеята, че мигрантите идват, защото вярват, че той ще бъде снизходителен към граничните преминавания.

Той каза, че мигрантите не трябва да се опитват да идват в САЩ, докато "ние сме в процес на подготовка".

Байдън заяви по-рано във вторник, че засега няма планове да посети границата. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки заяви в понеделник, че администрацията е изправена пред „голямо предизвикателство“ по границата и използва „всяко ниво на федералното правителство, за да помогне за справяне с това“. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

USA

USA

18.03.2021 | 00:05

Както поясни днес имбецила: "Когато казах "елате" нямах предвид точно "елате".

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?