44

Джо Байдън и републиканците договарят мерките по южната граница

Американският президент Джо Байдън е готов да предприеме строги мерки за ограничаване на нелегалната миграция към Съединените щати, ако бъдат одобрени от Конгреса. Това се казва в изявление на ръководителя на администрацията на Вашингтон, публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Американският лидер призна, че контролът на южната американска граница се осъществява неправилно. „Крайно време е това да се поправи“, подчерта той. Байдън заяви, че неговите представители са се консултирали с американски сенатори от двете партии повече от два месеца „за сериозно и окончателно разрешаване на кризата на границата“. По време на дискусиите Байдън каза, че са били договорени „някои от най-строгите и справедливи реформи за граничната сигурност“ в историята на САЩ.

Според Байдън, ако бъде одобрен от Конгреса, той ще има „нови спешни правомощия да затвори границата, ако тя е претоварена“. „Ако ми дадат такива правомощия, бих ги използвал в същия ден, в който подпиша съответния законопроект и той стане закон“, добави президентът на САЩ. Той подчерта, че Конгресът трябва да одобри искането на администрацията за допълнителни средства за сигурността на границата. Според него това ще даде възможност за привличане на допълнителен персонал.

Републиканците в Конгреса свързват затягането на контрола на границата между САЩ и Мексико с отпускането на средства за други нужди, включително помощ за Украйна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?