Следвайте ни

Джо Байдън: Днес празнуваме триумфа на демокрацията ВИДЕО

В първата си реч новият президент направи стъпки към обединение на нацията

viber icon

Очаквано в първата си реч като президент, Джо Байдън се опита да постави началото на голямото американско обединение, за което той говореше по време на цялата кампания.

"Днес празнуваме триумфа не на един кандидат, а на кауза - каузата на демокрацията. Гласът на хората е чут и волята им е изпълнена. Отново научихме, че демокрацията е ценна . Демокрацията е крехка. И в този час, приятели, демокрацията надделя."

Президентът благодари на своите предшественици от "двете партии", включително тези, които не присъстват, визирайки Доналд Тръмп. "Благодаря на своите предшественици за присъствието им днес. Благодаря им от сърце ... И знам че устойчивостта на нашата конституция и силата на нашата нация се доказват всеки ден", каза Байдън.

"Току-що дадох свещена клетва, която Джордж Вашингтон положи пръв преди толкова години. Ала американската история зависи не от някои от нас, а от всички ни. От нас, хората, които търсят по-съвършен съюз. Това е страхотна нация. Ние сме добри хора ", каза Байдън.

„Ще продължим към бъдещето с решителност“, каза той. "Имаме много работа през тази зима на опасности“, визирайки пандемията от коронавирус, която все още мъчи страната.  Президентът призова американците да се обединят, за да преодолеят извънредните предизвикателства, пред които е изправена нацията - идея, която той често споменаваше и в предизборната си кампания.

"За да се преодолеят тези предизвикателства, за да се възстанови душата и да се осигури бъдещето на Америка, се изисква много повече от думи – трябва ни единство", каза Байдън. "Знам, че силите, които ни разделят, са дълбоки и те са реални. Но също така знам, че те не са нови. Нашата история води постоянна борба между американския идеал, че всички сме създадени равни, и суровата грозна реалност, в която расизмът, негативизмът и страхът ни разделяха“, продължи новият президент. 

Байдън също се ангажира да бъде „президент на всички американци“, включително и онези, които не го подкрепят, и призова нацията да даде сложи ново начало от днес. Речта си 46-тия президент на САЩ завърши с думите "И вярвам, че Америка е много по-добро от това". В словото на Байдън имаше няколко препратки към елементи от речите на Мартин Лутър Кинг.  

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

red

red

20.01.2021 | 22:20

AMERIKA I DEMOKRATSIYA ! HAHAHAHAHAHA!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай