Следвайте ни

Диво леопардче и майка му се събраха след 12-часова раздяла

viber icon

Бебе див леопард и майка му се събраха отново благодарение на усилията на зоолози в Индия. 

Жители на село в североизточната част на страната намерили двумесечното леопардче от женски пол, заклещено в градинска растителност. 

Извиканият на мястото ветеринар Канин Шангмай разказа пред BBC, че животинката демонстрирала игриво настроение и била в добро общо състояние, въпреки че по негово наблюдение е била леко обезводнена. 

В Индия живеят повече от 12 500 леопарда, но местообитанията им са се свили драстично. Това отвежда дивите котки в близост до селата. 

По този повод са се увеличили и сигналите за нападения от леопарди срещу добитък. Понякога атаките са насочени и към хора. Последният инцидент според британската медия е от 23 май. 

Жителите на селото са били притеснени при намирането на леопардчето, тъй като майка му може да дойде да го търси и да им създаде проблеми. Те са настоявали да се заложи капан, за да са сигурни, че няма да има пострадали, ако това се случи. Специалистите обаче са успели да ги убедят да не предприемат нищо срещу дивите животни и да оставят малкото, където е било намерено. 

То било оставено в кашон, залепен с разхлабено тиксо, за да не се измъква. Около мястото са били инсталирани камери, за да могат зоолозите да са в течение на това какво се случва. 

През нощта майката леопард се появила и взела бебето си. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?