Следвайте ни

Ди Каприо спасява Амазония, вижте какво направи

Леонардо ди Каприо дари 5 млн. долара за борба с пожарите в Амазония. Фондът EPF (Environmental Protection Fund), в който участва и вдовицата на Стив Джобс, обяви, че средствата са вече налични и могат да бъдат използвани по предназначение.

Ди Каприо, който е дълбоко загрижен за околната среда, многократно е призовавал световните лидери да вземат отношение по въпроса и да се обърне внимание на ситуацията в Амазония.

Сумата от 5 милиона долара ще бъде дарена на индиански племена и пет местни организации, които се занимават с опазване на околната среда и борбата с пожарите в Амазонската гора.

От момента на създаването си фондацията, кръстена на Леонардо ди Каприо, е събрала и дарила около 100 милиона долара за различни каузи, свързани с опазване на околната среда.

Преди ден световните агенции съобщиха, че опустошената от пожари площ в Боливия е достигнала 950 000 хектара в събота. Огромни са пожарите както в Бразилия, така и в Перу, като размерите на унищожените площи на Амазонската гора стават все по-големи.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?