Следвайте ни

Девет са жертвите от български алкохол менте в Турция

viber icon

Мъж, идентифициран като ЛE от медиите, е починал в неделя от отравяне с алкохол в северозападна Турция, който е поредния смъртен случаи, свързан с нова вълта от домашно приготвен алкохол .


Съпругата на ЛЕ също е починала от алкохолно отравяне, като жертвите нарастнаха до девет през последните 10 дни. Всички смъртни случаи са регистрирани в Чорлу, индустриален град в провинция Текирдаг, където живеят много български изселници.


Полицейско разследване установи, че всички жертви са закупили алкохола от същия продавач.


Пакистански гражданин е първата съобщена жертва на 24 юни. Най-малко 25 души са хоспитализирани след консумация на подобни напитки. Девет остават в интензивно отделение, докато други са изписани от болницата след лечение.


Полицията арестува шестима души, включително продавача, който е продал напитките, и доставчика, който твърди, че е внесъл контрабандно напитките от България.


През последните две години в Турция имаше поредица от смъртни случаи от фалшиви напитки. Миналия октомври 80 души загинаха за период от няколко седмици в цялата страна. Също така миналата година 30 души в Истанбул, предимно чуждестранни граждани, починаха след консумация на чист алкохол , вярвайки, че това ще им помогне да избегнат коронавируса.


Силите на полицията и жандармерията иззеха хиляди литри фалшиви напитки при набези в незаконни пивоварни и десетки бяха арестувани заради смъртни случаи.


Повечето смъртни случаи и хоспитализации са открити в резултат на използването на домакински почистващи препарати при производството на алкохол. 


Експертите казват, че изключително високите цени на алкохолните напитки в Турция тласкат потребителите към по-евтини домашно приготвени напитки.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?