2374

Десетки загинаха след нови руски удари срещу Краматорск и Запорожие

Най-малко трима души са загинали и други 15 ранени при снощните руски удари срещу украинските градове Краматорск и Запорожие.

Нови сателитни снимки показват щети по пистите на беларуско военно летище, на 30 километра от Украйна. В четвъртък през нощта там бяха чути най-малко 8 експлозии, които Минск определи като технически "инцидент". От Киев нито потвърждават, нито отхвърлят тяхна намеса в предполагаема ракетна атака.

Остават опасенията за безопасността на окупираната от руските сили АЕЦ "Запорожие".

„Общество за безопасност на индустриалните и атомни електроцентрали. Ситуацията е непредвидима, но все пак смятам, че нито украинците, нито руснаците имат интерес да навредят на съоръженията за безопасност“, разказа Себастиан Странски от Общество за безопасност на индустриалните и атомни електроцентрали.

Парите са предназначени за оръжия, обучение на военни и обезвреждане на мини
Стана ясно, че двата основни моста, свързващи област Херсон със западния бряг на река Днепър, вече са извън употреба. Според британското разузнаване ситуацията на фронта не предполага радикални промени до края на годината в полза на едната или другата страна.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
соросоядска идилия

соросоядска идилия

13.08.2022 | 15:25

Вчера гледам bТВ как "западните съюзници" се събрали да помагат за Украйна, после репортаж за някакъв нарисуван датски вийинг, как се бил за Украйна, а руската пропаганда го била "убила" няколко пъти ... А то нещата ясни статия в стандарт На кого налива милиони "Америка за България" Копирано от standartnews.com : 26 500 USD, в подкрепа на БТВ, за отразяване на изборите за президент в САЩ Копирано 8 310 510 лв. грантове от “Америка за България” е получила “Икономедия” АД, която издава “Капитал” и “Дневник” . медиите на Иво Прокопиев Копирано от standartnews.com 60 000 лева за стартирането на нова радиопрограма, озаглавена “Критично за медиите” по радио “Дарик” Копирано от standartnews.com 30 600 USD в подкрепа на БНТ, за отразяването на изборите за президент в САЩ Копирано от standartnews.com Ето ви я и статията: https://www.standartnews.com/balgariya-politika/na-kogo-naliva-milioni-amerika-za-blgariya-500431.html

Отговори
2 2
вито

вито

13.08.2022 | 13:45

марица и вие ли сте сороски измекяри

Отговори
5 3
676

676

13.08.2022 | 13:50

Селянията от марица отдавна се продадоха на сащ

Отговори
4 3
математик

математик

13.08.2022 | 13:32

Откога трима са "десетки"?

Отговори
3 2

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?