3906

Десетки хора са ранени при украински удар в Крим и руска атака в Одеска област

Украинска въздушна атака е предизвикала пожар в корабостроителницата в Севастопол

 

Русия съобщи за 24-ма ранени при украинско нападение срещу Севастопол в окупирания Крим. Украински източници твърдят, че е извършена поредна руска атака с дронове в Одеска област, шестима цивилни са пострадали. Въздушна тревога беше обявена през нощта в няколко региона.

Украинска въздушна атака е предизвикала пожар в корабостроителницата в Севастопол, съобщи назначеният от Русия губернатор Михаил Развожаев. Първоначално той твърдеше, че противовъздушната отбрана е отблъснала нападението и има пожар в "нецивилен обект". Не беше уточнено колко изстреляни от украинците ракети са били прeхванати.

Ръководителят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер съобщи за ранени и щети при атаки с дронове. Повредена е пристанищна и друга гражданска инфраструктура в района на Измаил. Въздушна тревога беше обявена в Сумска и Черниговска област.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че сега страната му се нуждае най-вече от системи за противовъздушна отбрана. Преди това Дания обяви най-големия досега пакет с помощи за Украйна на стойност 833 милиона долара. Той включва танкове, бойни машини на пехотата, боеприпаси. Германия също увеличава военната помощ за Киев - системи за противовъздушна отбрана, артилерия и друго военно оборудване, предаде БНР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Войнар

Войнар

13.09.2023 | 11:05

А бе, явно зеленковците си търсят белята и съм сигурен, че ще си я намерят!

Отговори
4 4

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?