1553

Денис отишъл до вагон-ресторанта! И това било фатално

22-годишният Денис Руцис, който е с двойно гражданство - българско и гръцко, е бил погребан в четвъртък след жестоката влакова катастрофа. Разпознаването е станало с помощта на ДНК тестове и това е отнело време, съобщи БНТ.

В първите часове и дни след трагедията ви показахме майката и бащата на момчето, които говориха пред камерите за сина си, за последния телефонен разговор с него от влака и за агонията на очакването на новини за съдбата на сина им.

Мирела и Панос Руци са едни от лицата на трагедията, разиграла се на железопътните релси в Гърция в нощта срещу 1-ви март. Те са сред семействата в мъчителна неизвестност за съдбата на техен близък в първите денонощия след катастрофата. БНТ показа тяхната тревога в репортажа си от 3-ти март. Тогава пред болницата в Лариса родителите все още имат надежда, че 22-годишният им син Денис е оцелял. Пътувал е в петия вагон на композицията, който не беше засегнат.


"Призовавам оцелелите от този вагон да ми кажат, ако го разпознаят. Да ми кажат дали е бил на мястото си, дали е станал, дали е отишъл някъде", призова тогава Мирела Руци - майка на Денис.
Денис е стоял до момиче, което оцеляло. Именно то го е разпознало по снимките на родителите.

Разказва, че минути преди удара младежът тръгнал към вагон-ресторанта за кафе и я попитал дали иска нещо.

Повече не се върнал, самоличността му е потвърдена от ДНК на родителите.

Младият човек се е връщал от Атина. Около половин час преди катастрофата се обадил на баща си, че влакът закъснява, така че да не го чакат на гарата в Солун.

"Каза ми: "Тате, ще закъснея, не идвай по-рано да ме вземеш. Ще ти звънна пак. Още чакам обаждането му", каза в първите дни след трагедията Панос Руци - баща на Денис.
Младежът с българско и гръцко гражданство е бил погребан на 9-ти март в Атина. Той има по-малък брат.

Майката Мирела се мести в Гърция от родния си Кюстендил преди повече от 20 години.

Българското външно министерство не е било информирано незабавно, вероятно заради двойното гражданство на загиналия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?