49
Следвайте ни

Демон с ангелско лице се ожени и ограби 72 жени СНИМКИ

viber icon

На какво ли не са готови жените, щом видят красавец, който е галантен и им обещава части от Луната, Марс и други недостижими места.

Преди години 72 умни и красиви руски дами умоляват със сълзи на очи съдът да не издава смъртна присъда на мошеника, който ги е измамил, ограбил и озлочестил. 

Брачният аферист Юрий Ладжун притежава външността на Ален Делон. В продължение на 20 години мами и обира до шушка романтични руски девойки, които вярват в любовта и победата на доброто. За тази невероятна криминална история разказва сайтът life.ru.

Ладжун е красив и обаятелен. Галантен е с дамите и лесно създава впечатление на влюбен човек. Във времето, когато няма интернет, в различни градове на СССР се появяват сведения за мъже, които се женят набързо за различни жени, а после изчезват с парите и скъпоценностите им. Номерът винаги минава.

Следователят Михаил Динейко преценява, че става дума не за различни мъже, а за един и същ мошеник. Майсторството в измамите му е такова, че трудно може да се повтори.

Ладжун се представя на наивните жени като полярен пилот, физик, учен от секретен научен институт и герой на социалистическия труд. Жертвите му са 72 неомъжени красиви жени. 

Следствието не установява измамени женени съпруги, защото те отказват да застават пред съда като свидетели. Предполага се, че бройката на измамените дами е стотици. Доказано е, че се е оженил за повечето от 72-е дами разпознали го в съда.

Първият му документиран роман става в хотела на град Калуга. Юрий Ладжун се представя под името Николай Пущин на красивата Наталия Орловска и дори й показва картата си на сътрудник в свръхсекретен институт. 

Започва да й разказва колко е самотен животът му в неговия красив тристаен апартамент в Москва, как иска да има деца и човек, с който да споделя тайните си. Между другото се сеща, че току що са го обрали и няма пари дори да си плати хотелската стая. 

Всяка съветска жена знае – за любимия тя е не просто жена, но и първи верен приятел. Без изобщо да си помисли, че срещу нея стои аферист, Орловска тегли 250 рубли и му ги дава. 

След като той се качва на влака и тя повече не чува нищо за него, решава, че са го отвлекли американски шпиони. По това време шпиономанията е начин на мислене от двете страни на океана.

В милицията бързо й обяснили с кого си има работа. Оказало се, че Ладжун е откраднал документите на реално съществуващия Николай Пущин.

Следващата жертва на мошеника става жителка на Минск на име Надя. Младата комсомолка била впечатлена от Ладжун, който е галантен и й се представя като физик, който работи над свръхсекретна задача. 

Споделил й, че го преследват агенти на Запада и за да се спаси бързо трябва да смени името си.

Един от начините е да се оженят фиктивно и той да вземе фамилията й. Младата комсомолка веднага се съгласила. 

След първата брачна нощ установила, че апартаментът й е разграбен, изчезнали са спестяванията й, семейните ценности и дори чифт от недостижимите за съветските жени в онези времена найлонови чорапи. 

Точно тези чорапи ще ми помогнат да примами следващата си жертва – красивата и много умна Ана Воронина. Тази отракана блондинка е шеф на ресторант на кораб в Одеса. Би трябвало да е достатъчно опитна да познава такива прозрачни аферисти като Ладжун, но и тя е измамена.

Тук той разиграва спектакъла с влюбения от пръв поглед мъж. Започва да я ухажва и да й носи подаръци. Сред тях са найлоновите чорапи на Надя от Минск. Ана също го харесва защото е красив, разполага с пари и е и Герой на социалистическия труд.

Воронина го запознава с родителите си и той бързо осъзнава, че целта му трябва да е техния апартамент в Одеса. Юрий и Ана се женят, качват се на круизен кораб за медения си месец. Докато са на борда Ладжун й иска 50 рубли назаем и слиза на брега. Оттам отива при родителите на Ана и като нов зет иска да преспи у тях. 

На сутринта хората открили дома си изпразнен от всичко по-скъпо от 10 рубли. През това време Ладжун вече върти главата на наивница от Вилнюс.

През цялото това време бавно и неотклонно след него пълзи следователят Михаил Динейко. Той успява да направи фоторобот на афериста и да го разпрати по гари и милиции в цялата съветска страна. 

През 1969 година Юрий Ладжун отива в гаровия бюфет в град Гатчина. Там си намира майстора в лицето на прозорлива брюнетка, която е виждала каква ли не мъжка паплач през годините. Жената, която помага за залавянето му работи като барманка в бюфета.

Ладжун излиза с романтичния номер, че е полярен пилот, ерген и мъж склонен да се влюбва лесно. Моли я да му препоръча къде може да преспи.

Тя го праща при една своя приятелка и веднага звъни в милицията, защото е виждала вече фоторобота му. Бюфетчийката разпознава мошеника в него още след втората приказка.

По време на следствието става ясно, че Юрий Ладжун е не просто мошеник, но и убиец. Убил е две от жените, които мами да се оженят за него. Дали има и други такива случаи следствието не установява.

В съда влизат 72 неомъжени жени, които разказват как са били измамени. Всяка със сълзи на очи моли съдията да не го осъждат н смърт, защото „той е толкова мил и внимателен”. 

Все пак Юрий Ладжун получава смъртна присъда за 2 убийства и 98 престъпления в 56 съветски града.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?