71

Демократите в паника: Сменят Байдън, вижте с кого СНИМКА

В анкета на "Ройтерс"/Ipsos , публикувана във вторник , Харис изостава от Тръмп с един процентен пункт при 42% до 43%, разлика, която е в границите на грешката 

 

Вицепрезидентът Камала Харис е най-добрата алтернатива да замени президента на САЩ Джо Байдън, ако той реши да не продължи кампанията си за преизбиране. Това споделиха седем високопоставени източника от кампанията на Байдън, Белия дом и Националния комитет на Демократическата партия с познаване на актуални дискусии по темата, предава "Ройтерс", цитиран от standartnews.com.

Обърканото, понякога несвързано и широко критикувано представяне на Байдън в първия дебат срещу републиканския съперник Доналд Тръмп миналата седмица предизвика вълна от паника в Демократическата партия заради опасенията, че той може да не е достатъчно годен, за да изкара втори мандат, и предизвика призиви на топ помощници да подадат оставка.

Някои влиятелни демократи предложиха алтернативи на Байдън освен Харис, включително популярни членове на кабинета и губернатори от Демократическата партия като Гавин Нюсъм от Калифорния, Гретчен Уитмър от Мичиган и Джош Шапиро от Пенсилвания. Но опитът да се избегне номинация на Харис е самозалъгване и би било почти невъзможно, казаха източници на "Ройтерс", които не пожелаха да бъдат назовани.

В анкета на "Ройтерс"/Ipsos , публикувана във вторник , Харис изостава от Тръмп с един процентен пункт при 42% до 43%, разлика, която е в границите на грешката от 3,5 процентни пункта на анкетата, което показва статистически също толкова силно, колкото и това на Байдън.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?