1553

Демократите удариха лошо републиканците в Ню Йорк

Гласоподавателите в предградията на Ню Йорк избраха демократ на мястото на изгонения републикански конгресмен Джордж Сантос, съобщиха американските телевизии.

Си Ен Ен и Ен Би Си Нюз обявиха надпреварата в полза на Том Суози, като прогнозираха, че той е победил републиканеца Мази Пилип на изборите, които бяха белязани от силна снежна буря в района. Суози, политик ветеран, който преди това заемаше това място и се отказа, за да се кандидатира неуспешно за губернатор на щата Ню Йорк, ще изкара оставащите 11 месеца от мандата на скандалния Сантос в Камарата на представителите.

Тази победа намалява крехкото мнозинство на републиканците в долната камара на Конгреса.

"Благодаря на Бога", каза Суози в победната си реч в Уудбъри след обявяването на резултата от надпреварата. Тълпа от поддръжници започна да скандира името му, докато протестиращи с палестински знамена за кратко нахлуха на сцената, крещейки "геноцид".

"Въпреки всички лъжи... за това, че Том е кръстник на мигрантската криза... въпреки мръсните трикове... ние спечелихме".

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс, демократ, заяви, че победата "е добра новина за Ню Йорк".

Байдън, който е изправен пред трудна битка за одобряване на помощта за ключовите съюзници Украйна и Израел в ръководената от републиканците Камара на представителите, се обади, за да поздрави Суози за победата му, съобщиха от Белия дом.

Пилип призна по време на речта си в Ийст Медоу: "Ние сме борци, обадих се на опонента си и го поздравих", каза тя.

Предизборните проучвания показваха, че надпреварата е напрегната, като според съобщенията демократите са похарчили 14 млн. долара за реклама, а републиканците - 8 млн. долара.

И двете страни използваха агресивни нападателни реклами, като републиканците се опитваха да представят Суози като мекушав по отношение на нелегалната имиграция, докато демократите описваха Пилип като противник на правото на аборт.

Сантос стана едва третият човек, който бива изхвърлен като законодател в САЩ след Гражданската война, като това е наказание, което преди е било запазено за предатели и осъдени престъпници.

Той спечели място в Камарата на представителите през 2022 г., като помогна на републиканците да си осигурят малко мнозинство, но бързо стана ясно, че историята му до голяма степен е измислена.

Според комисията, която разследва поведението му, Сантос, който отрича да е извършил престъпление, предполагаемо е използвал парите на дарителите за процедури с ботокс и за порнографския уебсайт OnlyFans, както и за луксозни италиански стоки и почивки.

Въпреки че избирателният район подкрепи Байдън през 2020 г., републиканците заеха няколко места в района през 2022 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Оранжев поздрав

Оранжев поздрав

14.02.2024 | 12:44

За Оранжевата Мастия! :))))))

Отговори
3 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?