1939

Даря Дугина е близка с Льо Пен, написа "Книга Z"

29-годишната Даря Дугина, която беше взривена в колата на баща си Александър Дугин, е верен негов последовател. Тя е журналист, кандидат на философските науки, участничка в  политически токшоу и наблюдател на Международното евразийско движение.

Дугина завършва Философския факултет на Московския държавен университет през 2015 г. Дисертацията ѝ е посветена на влиянието на идеите на Платон върху античния свят. Това вероятно обяснява фамилията Платонова, с която се подписва в социалните мрежи.

Говори перфектно френски, стажувала е във Франция.  Дария е близка с привърженици на десните европейски партии, особено Национален фронт на Марин льо Пен.   

През последните години Дугина  е активен политически коментатор по руските медии. Заедно с баща си изнася лекции по философия и политология. Коментира обществено-политически теми по различни телевизии, включително прокремълските  RT и "Царьград".

Дугина подкрепя войната в Украйна, заради което попада в санкционен списък на Великобритания. През юли посети завод "Азовстал" в окупирания украински град Мариупол, откъдето предаваше, че било пълно с русофобска литература и "като поседиш с нея един месец, ставаш русофоб", а "бункерите  са превърнати в идеологически хъб."

Дария Дугина е един от авторите на книгата за специалната операция в Украйна „Книга Z” - сборник с разкази на участници и очевидци на събитията в Донбас.  

"Аз съм антирасистка и смятам, че западното общество е тоталитарно общество. Те са тоталитарни расисти. Когато нашият президент говори за "колективния Запад", има предвид, че те са либерални. Те са либерална нацистка цивилизация. Там има пълна доминация на правата на човек над правата на народа", смята Дугина. 

"Когато Русия е във война, когато нашата страна е във война, трябва да има абсолютна сплотеност. Недопустими са други гласове. Има решение, има воля, трябва да се изпълни." Така отговаря Дугина на въпрос защо в Русия, в която уж има свобода на словото, арестуват и затварят хора, които са против войната. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 11:20

никои ДИКТАТОР не свършва ДОБРЕ

Отговори
8 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 11:19

ПУТИН който сее ВЕТРОВЕ ще жъне БУРИ

Отговори
6 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 11:19

в РУСИЯ ще има МОБИЛИЗАЦИЯ това означава пълна ДИКГТАТУРА

Отговори
5 2
АМИ СЕГА?

АМИ СЕГА?

23.08.2022 | 10:53

Мъжът на Наталия Вовк, която е обвинена за извършител на бомбения атентат срещу Даря Дугина е организатор на референдума за отцепване на ДНР от Украйна. Тоачно този Референдум беше организиран от Путин и ордата му, а Андрей Вовк е едно от водещите лица в тази специална операция. Това коментира пред Faktor.bg полковникът от резерва Диман Георгиев, позоваващ се на украинската медия mk.ru и свои източници. Прибързаха "великите разведки" от ФСБ" в опита си да свържат "атентата" с Украйнските служби. Най-вероятната версия, поне според мен е, че са търсили украинка, която да пасва на техния профил. Намерили са "гораката" женица и дъщеря й, но не са разбрали, че е приближена до руските сепаратисти и пропагандатори на "Руския мир". Наталия е скрита от мъжът си на сигурно място, докато милиони други жени и деца са подложени на ежедневен терор, казва полковник Георгиев. Според него набеждаването на Наталия е било изключително съмнително от самото начало – само за два дни ФСБ успя да разкрие убиеца на Дугина, а същите „велики“ руски служби с десетилетия не могат да открият убийците на Политковская и Немцов. Отново се насадиха на пачи яйца в опита си бързо да обвинят Украйна, казва полковникът, участвал в няколко международни мисии на НАТО.

Отговори
9 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 11:17

ИСТИНА е а НАТАЛИЯ ВОВК е избягала в ЕСТОНИЯ

Отговори
5 0
ПОКЛОН

ПОКЛОН

23.08.2022 | 10:42

23 август - Ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма Днес страните на стария континент отбелязват Европейския ден в памет на жертвите на сталинизма и нацизма, известен също и като Ден на черната панделка. Той и се отбелязва всяка година от институциите на Европейския съюз от 2009 г. насам. 23 август е определен с решение на Европейския парламент. като „общоевропейски ден за почит към паметта на жертвите на всички тоталитарни и авторитарни режими“, които да бъдат почетени „с достойнство и безпристрастно“. На тази дата през 1939 година Германия и Съветският съюз сключват договор за ненападение, известен като „Пакта Молотов-Рибентроп“. Към договора е приет и секретен протокол, в който са определени т.нар. „сфери на влияние“ и окупационни зони. На практика пактът между Хитлер и Сталин подготвя Втората световна война и последвалата я Студена война.

Отговори
6 4
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 10:41

господин ПУТИН то ВИЕ не сте ЧОВЕК

Отговори
7 2
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 10:37

мафият и службите убват неудобните ХОРА

Отговори
5 3

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?