Следвайте ни

Дания създаде детско тв шоу за мъж с гигантски полов орган

viber icon

Нов датски сериал, насочен към деца от четири до осемгодишна възраст, разказва за мъжа с най-дълъг пенис в света. Той е толкова дълъг, че може да извършва спасителни операции, да гравира фрески, да издига знаме и дори да краде сладолед от деца.

Героят носи името Джон Дилерман. Шоуто започва само месеци след като телевизионната водеща Софи Линде стартира датското движение #MeToo. След премиерата мнозина осъдиха продукцията, но други ревностно я защитават.  Кристиян Гроус, доцент и изследовател на пола в университета Роскилде например смята, че възхваляването на сила на мъжките гениталии може само да върне равенството между половете. 

Предаването изобразява човек, който е импулсивен и не винаги се контролира, който допуска грешки - както правят и децата, но най-важното е, че винаги постъпва правилно. Той поема отговорност за своите действия. Когато една жена във сериала му казва, че трябва да държи пениса си в гащите, например, той слуша. Което е хубаво. Той е отговорен“, коментира Ерла Хайнесен Хойсстед, клиничен психолог. Тя подчертава, че сериалът не пропагандира секса, а е образователен. 

Други нейни колеги обаче смятат, че сериалът е неуместен, не е смешен и налага твърде рано сексистки теми в детското съзнание.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

07.01.2021 | 23:41

Без коментар! Абе тия датчани, да не би да ги е уцелил Чернобил в главите та все ги мътят такива?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?